Srbija u Parizu

Đoković posle dolaska do prve borbe za zlato na OI: Ali ljudi, u finalu sam - pustite me da slavim!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 21:13
Novak Đoković savladao je Lorenca Muzetija u polufinalu Tanjug / AP Photo/Andy Wong
Novak Đoković savladao je Lorenca Muzetija u polufinalu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Italijana Lorenca Muzetija rezultatom 2:0 u setovima (6:4, 6:2) i tako se plasirao u finale Olimpijskih igara u Parizu prvi put u karijeri. Naš teniser je imao probleme sa kolenom, zadobijene još u prethodnom okršaju protiv Stefanosa Cicipasa, ali je uspeo da smogne snage i domogne se borbe za zlato. 

Posle meča, svetski broj dva je bio evidentno presrećan, i na pameti mu je samo bio meč sa Karlosom Alkarazom. 

"Teško je sada sabrati sve emocije. Pete Olimpijske igre i prvi put sam prebrodio tu prepreku polufinala. Izgubio sam tri od četiri medalje na igrama. Neću da stajem ovde, idem na zlato, nisam se zadovoljio ovim. Naravno, moram da proslavim kako dolikuje, ipak sam osvojio medlaju za Srbiju. Uvek na sebe stavljam veliki pritisak i očekivanja, ali je uvek nekako ostajalo to da nisam Srbiji doneo zlato ili srebro, nisam doneo medalju. Nadam se da sam obradovao navijače u Srbiji i šire i nadam se najboljem finalu", istakao je najbolji srpski teniser i nastavio u dahu o finalu:  

 

 

"Nadam se najboljem mom izdanju do sada. Nisam izgubio još set a nije ni on (Karlos Alkaraz). Znam šta predstavlja taj izazov finala, najteži najzajhtevniji meč do sada, ali ljudi! U finalu sam Olimpijskih igara, pustite me da slavim ".

Finalni okršaj Olimpijskih igara u nedelju (oko 14.00 časova), Novak će odigrati protiv španskog tenisera Karlosa Alaraza, koji ga je nedavno savladao u finalu Vimbldona.