Srbija u Parizu

Raspucani Letonci sa distance savladali Srbiju: Posle šest dvojki nije bilo povratka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 19:28
Naši basketaši nisu uspeli da odgovore na paljbu Letonaca Tanjug / AP Photo/Frank Franklin II
Naši basketaši nisu uspeli da odgovore na paljbu Letonaca

Basketaška reprezentacija Srbije poražena je od Letonije rezultatom 21:14  na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovo je bio drugi neuspeh Strahinje Stojačića i ekipe u prestonici Francuske

Mora se priznati da su Letonci bili bolji i raspoloženiji. O tome svedoči neverovatan podatak da je prvih 12 poena protivničkih basketaša došlo šutevima sa distance. 

Prvo vođstvo, ujedno i poslednje, naš tim je stekao pri rezultatu 5:4, kada je Strahinja Stojačić prodorom uspeo da izvuče i dodatno slobodno bacanje. 

 

 

Međutim, to je bilo to od Srbije. Letonci su ubrzo nanizali četiri dvojke i stekli ubedljivu prednost koju su kasnije samo dodatno izgrađivali. 

Naš tim je bio u suprotnom raspoloženju od protivnika, s obzirom da nijedna lopta nije htela ući u koš. Imali smo tek jedan hitac sa distance, dok su Stojačić, Majstorović i Branković praktično sve ostalo promašili.

U nekoliko navrata je najbolji igrač sveta pokušavao sam da vrati "orlove" u igru, ali ga je dočekao blok u reketu. Tačku na svaki preokret stavila je trojka Letonaca za 18:13

Srbija narednu utakmicu igra protiv Poljske u 22:05 časova. Trenutno, basketaši imaju skor 3-2.