Srbija u Parizu

Novak Đoković ide po zlatnu krunu, u finalu OI igra protiv Alkaraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 20:56
Novak Đoković najbolji teniser sveta TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs
Novak Đoković najbolji teniser sveta

Velika pobeda za prvo finale najboljeg tenisera sveta na Olimpijskim igrama. Snovi se pretvaraju u javu. Medalja je tu. Sada samo još jedan korak deli Novaka Đokovića od zlata. 

U polufinalu Olimpijskih igara najbolji teniser sveta savladao je Italijana Lorenca Musetija sa 2:0 (6:4,6:2).  Biće ovo prvo finale za Novaka Đokovića na najvećoj smotri sporta, a u nedelju ga čeka trenutno najveći rival Karlos Alkara.

Fantastično je odigrao srpski i zasluženo došao do finala posle skoro dva časa igre na stadionu "Filip Šatrije". Od prvog do poslednjeg minuta imao je sve u svojim rukama srpski as. 

 

 

U poslednjem gemu prvog seta na servis Musetija, Đoković je napravio brejk i došao do 6:4. Drugi set otvoren je brejkovima, a onda je srpski as, dodao gas i napravio važan korak ka finalu. Nizali su se gemovi jedna za drugim, nije imao odogovr na takvu igru Museti, pa je posle dva časa igre Đoković došao do - 6:2.

Fantastični Đoković, ima srebro u džepu, ali je posle meča i sam naglasio da mu je cilj zlato. Veliki Novak, boriće se za prvo zlato na OI u nedelju 4. avgusta oko 14.00 časova, protiv Karlosa Alkaraza.


Novak Đoković - Lorenco Museti 2:0 (6:4, 6:2)


Prvi set - 6:4 

Prvi poen na meču dobio je Novak Đoković, koji je prilično sigurno otvorio meč, bez naznaka da ima problem sa povredom. Ipak, posle 30:15, usledio je direktan poen Musetija iz riterna. 
Uspeo je Đoković da dođe do 40:15, ali je Italijan, smanjio vrlo brzo na 40:30 i naterao srpskog asa da se bori za set posle izjednačenja 40:40. Posle greške Musetija, najbolji teniser sveta došao je do prednosti. Odlična servis od 200 kilometara na sat doneo je set našem teniseru. 

 

 

Prva dva poena dobio je Museti na svoj servis, a u tome mu je pomogao Đoković posle greške. Jedan drop šot završio je u autu. Najduži poen u drugom gemu pripao je Musetiju za 40:15, iako je srpski as bukvalno sve vraćao. Ipak, na mreži se bolje snašao Italijan. Dobro je servirao Museti i stigao do 1:1. 

Treći gem bolje je otvorio Museti koji je došao do 15:30, ipak dobar servis bio je dovoljan za 30:30. Italijan je međutim posle greške Đokovića, kada je lopta završila posle bekhenda u mreži došao do brejk lopte. Usledilo je zatim izjednačenje, a Museti je loptu poslao u aut. Želeo je Italijan da Novaka natera da trči, ali je umesto loba, poslao loptu ponovo u aut. Odlično je servirao Đoković i došao do 2:1. 

 

 

Znao je Italijan da Novaka mora da natera na "trku" pa je tu taktiku koristio i u četvrtom gemu. Ipak, srpski as je poveo sa 30:0. Koncentracija je popustila, pa je Museti jednu laku loptu izbacio u aut za prvu brejk loptu Đokovića. Prvu brejk loptu nije iskoristio srpski as, a onda ni naredne tri.
Uspeo je Italijan da posle drop šota stigne do prednosti. Usledilo je i četvrto izjednačenje, a posle prednosti Musetija, Đoković je izjednačio za peto. Posle dobrog servisa, pritisnuo je Italijan, srpskog asa i došao do nove prednosti. Na kraju ipak izjednačenje za 2:2. 

Đoković je prilično lako dobio peti gem, bez izgubljenog poena - 3:2 

 

Posle iscrpljujuće razmene udaraca, Museti je stigao do 15:40. Odigrao je ovaj gem izuzetno dobro i stigao do 3:3. 

Sedmi gem protekao je u potpunoj dominaciji srpskog asa. Vrlo brzo je stekao prednost od 40:15, a dobar servis mu je omogućio da dođe do nove prednosti - 4:3

 

 

Posle 20 udaraca, Đoković je došao do prednosti u osmom gemu 15:30, ali je bekhend paralelom Italijan izjednačio na 30:30. I sledeći poen pripao je Musetiju, a onda je Đoković izbacio u aut za gem Italijana - 4:4.

Napravio je grešku prilikom smeča na 15:15 i bukvalno poklonio poen na mreži Italijanu. A, onda je usledio as Đokovića iz drugog servisa za 30:30. Posle duže razmene, Museti je jedan bekhend izbacio u aut jednu a potom je to isto ponovio uza za 5:4.

Brzo je Museti poveo sa 40:0, ali je Đoković uspeo da osvoji dva vezana poena posle 60 minuta igre na stadionu "Filip Šatrije". A, onda je pogrešio Italijan i na gem loptu poklonio poen srpskom asu. 
Od tri gem lopte Italijana, došao je Đoković do brejk i set lopte. I prvu koristi - 6:4 

 

 

Drugi set - 6:2 

Posle dobijenog prvog seta, Đoković je izgubio dva poena na svoj servis. Posle greške drop šotom, dozvolio je srpski as da Museti dođe do dve brejk lopte. Četiri greške koštale su Đokovića gema za - 0:1

Pokušao je odmah Đoković da vrati brejk, pa je posle dva uvodna poena za Musetija, srpski as izjednačio na 30:30. Posle izlaska na mrežu Đoković je došao do brejk lopte. I odmah vraća brejk Đoković - 1:1


Mnogo neizvesnosti u trećem gemu drugog seta. Kao da se ruka stegla obojici igrača, mnogo promašaja i nervoze. Na 30:30, Museti je posle duže razmene udaraca, poslao loptu u mrežu. Iako je imao dobar servisa, jednu čistu loptu iz smeča Đoković je poslao u aut za 40:40. A, onda mu je sudija zbog odugovlačenja oduzeo prvi servis. Poremetilo je to Đokovića, pa je Museti došao do brejk lopte. Usledila je rasprava sa sudijom našeg asa, koji je smatrao da mu je Novak nešto neprikladno rekao.Đoković je spasao prvu brejk loptu potom, a onda je duplom greškom dao novu šansu Italijanu. I onda novi brejk - 1:2.  

Pod pritiskom je bio Museti, pa je i on brzo omogućio Đokoviću dve gem lopte. I odmah je prvu iskoristio. Bio je to peti brejk u nizu za 2:2.

Prekunut je niz brejkova Đoković je konačno uspeo da osvoji svoj set sa samo jednim izgubljenim poenom za - 3:2

Nastavio je sa dobrom igrom Đoković i u šestom gemu na servis Muzetija. Pokušao je Italijan da skrati jednu loptu, ali je stigao na mrežu Đoković i došao do nove brejk lopte - 40:15. Ipak, prvu šansu nije iskoristio, kao ni drugu. Uspao je Italijan da se vrati 40:40. Posle odličnog smeča, stigao je Đoković do treće brejk lopte. I uspeva Novak - 4:2.

Potvrđen brejk, Novak vodi sa 5:2. 

Kraj. Novak Đoković je u finalu - 6:2