Srbija u Parizu

Šteta! Milica Žabić poražena u meču za bronzu

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

02.08.2024 17:17
Milica Žabić Profimedia
Milica Žabić

Srpska džudistkinja Milica Žabić poražena je u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu od Francuskinje Romane Diko.

Jednostavno rečeno, Diko je opravdala status trenutno najbolje rangirane na svetu i pobedila je Milicu iponom posle 40 sekundi borbe.

"Ne mogu da budem razočarana. Svakako da smo dosta radili na džudou i borili se za neki viši nivo. Poslednjih 6 godina sam radila da dođem do tog cilja, olimpijske medalje. Danas sam se dobro osećala, mislila sam da ću uspeti".

"Sve protivnice su mi bile ili olimpijske pobednice ili svetske medalje. Moj deo žreba je bio teži. Možda nisam bila najbolja, ali sam najviše želela tu medalju. Mislila sam da ću da završim borbu u svoju korist. Nisam imala tremu, spremila sam se psihički i fizički, da nemam oscilacije i mnogo mi je žao što nisam osvojila tu medalju", rekla je Milica nakon borbe.

Žabić je već tokom prepodnevne sesije pokazala da je spremna za velika dela. Posebno je bila impresivna u drugom kolu, kada je iponom slavila protiv osvajačice zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Londonu, Kubanke Idalis Ortis, a prethodno je eliminisala i takmičarku iz Italije za 22 sekunde.

Potom je Milica poražena od Izraelke Raz Herško iako je na tom meču napravila samo jednu grešku, koju je njena rivalka iskoristila.

Čekala je Žabić repesaž, u kome joj je Japanla Akira Sane predala duel zbog povrede kolena, te je tako Srpkinja bez borbe stigla do susreta za bronzu, u kome se nije puno pitala protiv Diko, koja je na svojoj strani imala i domaću publiku.