Srbija u Parizu

Letonija prvi polufinalista u 3x3 basketu, evo šta je potrebno Srbiji za direktan plasman među četiri najbolje selekcije

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

02.08.2024 14:45
Stojačić i družina jure zlato koje im nedostaje Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II
Stojačić i družina jure zlato koje im nedostaje

Basketaši Letonije pobedili su Francusku 22:20 u veoma neizvesnom duelu i tako zadržali maksimalan učinak na Olimpijskim igrama u Parizu.

Letonci su za sada neprikosnoveni u prestonici Francuske, a posle trijumfa nad domaćinom overili su direktan plasman u polufinale olimpijskog turnira.

 

 

Naime, u Parizu učestvuje osam selekcija, prve dve će izboriti prolaz u polufinale, dok će se reprezentacije od drugog do šestog mesta boriti u četvrtfinalu.

To nas dovodi do selekcije Srbije. "Orlovi" su glavni favoriti na OI, i sada su im potrebne dve pobede iz preostala tri duela kako bi se pridružili Letoncima u polufinalu.

Upravo će protiv ove baltičke zemlje Srbija igrati večeras od 19.05, a onda će na crtu naših šampiona izaći i Poljska od 22.05, što znači da bi Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Marko Branković i Mihailo Vasić već do kraja dana mogli da postanu polufinalisti.

Poslednji meč Srbija će odigrati u nedelju protiv Litvanije od 18.35, kada će ukoliko danas bude poražena u jednom od duela imati priliku za popravni.