Srbija u Parizu

Odbojkašima Srbije jedina nada na SAD pobedi Japan 3:0, pa da dobiju Kanadu bez izgubljenog seta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 14:10
Matematika je jasna i veoma teška: Odbojkaši Srbije pred ispadanjem sa Olimpijskih igara Profimedia
Matematika je jasna i veoma teška: Odbojkaši Srbije pred ispadanjem sa Olimpijskih igara

Dok postoji šansa ima i nade…

Floskula je koja je svima u odbojkaškoj ekspediciji muške reprezentacije trenutno u glavi. Nada za četvrtfinale na Olimpijskim igrama postoji, ali su šanse, realno, skoro nikakve.

Nemačka je pobedila Argentinu 3:0, a Brazil "počistio" Egipat u utakmicama poslednjeg kola odbojkaškog olimpijskog turnira u Parizu u grupama C i B, posle čega je slika prilično jasna šta nam je potrebno da bismo ostali na turniru.

Da nada ostane i posle današnjeg dana neophodno je da SAD večeras od 21 sat pobedi Japan 3:0!

Trijumf Amerikanaca rezultatom 3:1 ili 3:2, kao i bilo koji poraz znače da će Srbija i Kanada u subotu igrati utakmicu za prestiž i da će posle nje spakovati kofere i napustiti Pariz.

 

 

Dobra vest je da će reprezentaciji SAD pobeda biti imperativ ukoliko žele prvo mesto u grupi i lakši posao u četvrtfinalu. S druge strane mreže, Japan će takođe tražiti ulazak među osam, svesni da ih i jedan osvojen set ostavlja u trci za olimpijskom medaljom.

Ukoliko Amerikanci pobede 3:0, a istim rezultatom dan kasnije "orlovi" budu bolji od Kanade, dileme neće biti i Srbija će u četvrtfinale kao jedna od dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Naša reprezentacija meč protiv Kanade igre u subotu od 21 sat. U prvom kolu izgubila je od Francuske 2:3, ali je ubedljiv neuspeh u duelu sa Slovenijom sve zakomplikovao i doveo nas u poziciju da nam možda ni trijumf od 3:0 protiv Kanađana ne bude dovoljan. Tome su doprineli i ostali rezultati, jer nam nijedan nije išao na ruku…