Srbija u Parizu

Srpski basketaši bolji od domaćina: Majstoroviću ni kiša ne smeta da "rešeta"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 23:40
Dejan Majstorović postigao je 9 poena i bio najefikasniji igrač našeg tima. Tanjug / AP Photo/Frank Franklin II
Dejan Majstorović postigao je 9 poena i bio najefikasniji igrač našeg tima.

Basketaška reprezentacija Srbije savladala je Francusku rezultatom 19:16 na Olimpijskim igrama u Parizu. Iako je kiša prekinula susret na neko vreme, tačno u trenutku kada je naš tim preuzimao primat, "orlovi" su sa sigurnošću priveli meč kraju, i pored pomalo klizavog terena. 

U početku su se poeni naizmenično postizali do rezultata 10:9 za Francusku. Tada je Strahinja Stojačić otvorio dominaciju Srbije na utakmici. 

Za početak je strašnim prodorom iz brzog prvog koraka poentirao, da bi potom isto ponovio samo minut kasnije čime je vratio prednost našoj ekipi. 

 

 

Onda se upalio Dejan Majstorović. Basketaš koji je ubacio devet poena je otpočeo sa svojim hicima sa distance kada se meč lomio. Prvo je povećao prednost na 13:10, a potom već u narednom napadu ponovio isto. 

Međutim, tada je došlo do prekida usled kiše, što je odložilo nastavak utakmice za nekih pola sata kasnije. Postojala je bojazan da bi pauza mogla izbaciti naš tim iz ritma, ali sasvim suprotan je bio slučaj. 

Po povratku na teren, Majstorović je poslao još dve trojke sa preko svog čuvara i tako zapečatio sudbinu Francuzima. Podsećanja radi, naš tim je trojkom Strahinje Stojačića u poslednjoj sekundi savladao Holandiju ranije danas rezultatom 21:19. 

Naše basketaše sutra očekuju okršaji sa Litvanijom (19.05 časova) i Poljskom (22.00 časa).