Srbija u Parizu

Medalja je na dohvat ruke, ali je Đoković baš zabrinut: Molim se Bogu da sve bude u redu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 21:33
Novak Đoković u četvrtfinalu Olimpijskih igara Profimedia
Novak Đoković u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Novak Đoković odigrao je još jedan neverovatan meč u svojoj karijeri pobedivši Stefanosa Cicipasa 2:0 za plasman u polufinale Olimpijskih igara u Parizu.

Međutim, nije sve bilo idealno na terenu stadiona "Filip Šatrije", pre svega zbog bola koji je Đoković osetio u kolenu koje je nedavno operisao i zbog kojeg je pre dva meseca morao da napusti Roland Garos posle četvrtog kola.

U tom momentu je potpuno stao, Grk je napravio dva brejka prednosti, imao je 4:0 i sve je izgledalo da Srbin neće izdržati. Ipak, podigao se na 3:5 i 0:40 uspeo da se izvuče u svom stilu i da kasnije u taj-brejku privede meč kraj.

 

 

Ali…

"Zabrinut sam, jako. Ne znam šta bih mogao da vam kažem. Završio jesam meč, bol je popustio, a bio je baš jak i oštar posle dva gema pošto sam se udario ili okliznuo. Sve je veoma ličilo na četvrto kolo Rolan Garosa pre dva meseca, kada sam takođe pobedio, ali sam sledeći dan saznao da je u pitanju teža povreda. Srećan sam zbog plasmana u polufinale, ali sam veoma zabrinut", rekao je Đoković posle meča sa Cicipasom.

"Nemam ni dan pauze, igram sutra u polufinalu", dodao je Novak, pa se okrenuo i poslao poljupce navijačima na tribinama, pre svega odbojkašicama Srbije.

Na pitanje šta je potrebno da se dogodi da bi u petak bio na terenu, Đoković je u svom stilu odgovorio. Izvadio je krst, poljubio ga i rekao: "Molim se Bogu da bude sve u redu".