Srbija u Parizu

Miloš Ćuk: Možemo da pobedimo i Mađarsku i Francusku

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.08.2024 14:48
Miloš Ćuk je postigao dva gola protiv Španije Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Miloš Ćuk je postigao dva gola protiv Španije

Vaterpolisti Srbije su danas poraženi od Španije rezultatom 15:11 u meču trećeg kola grupe B na OI. Da su ovako igrali protiv Australije sigurno bi danas imali pobedu više na kontu i brigu manje.

Miloš Ćuk je uveren da Srbija može da pobedi Mađarsku i Francusku do kraja grupne faze takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Naša igra je bila bolja nego protiv Australije, energija je bila na višem nivou, ali to nije bilo dovoljno da pobedimo Španiju, koja je sigurno jedan od favorita za zlato. Mene lično raduje što nismo potonuli i što smo vratili energiju. Imamo dve utakmice pred sobom i sa ovom energijom možemo da pobedimo i Mađarsku i Francusku", rekao je Ćuk, preneo je zvanični sajt OKS. 

Srbija se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli sa tri boda.

"Moramo popraviti još neke stvari, biti precizniji u napadu i odbrani. Nivo agresivnosti i želje bio je dobar, i nadam se da će sve to doći na svoje mesto već u sledećem meču. Nedostajalo nam je malo samopouzdanja, a njihovo veće iskustvo je došlo do izražaja. Najvažnije nam je da smo mogli da im pariramo do pred sam kraj utakmice", dodao je Ćuk.

Selektor Srbije Uroš Stevanović je izjavio da su vaterpolisti Španije zasluženo stigli do pobede.

"Izgubili smo utakmicu na početku četvrte četvrtine. Nedostajalo nam je iskustvo i samopouzdanje, kao i sigurnost u igri koju trenutno nismo mogli da imamo posle poraza od Australije. Igrači su pokazali reakciju odmah posle utakmice sa Australijom. Na sledećem treningu sve je izgledalo onako kako treba, što smo danas videli i na utakmici protiv Španije. Španija je sigurno najneugodniji protivnik u grupnoj fazi, imaju rutinu, iskustvo i trenutno su na vrhuncu forme. Raduje nas što smo pokazali reakciju i karakter. Kao i pre utakmice sa Španijom, sada moramo da pobedimo Francusku i Mađarsku da bismo zasigurno ušli u četvrtfinale", naveo je Stevanović.

Vaterpolisti Srbije će u subotu od 19.30 časova igrati protiv Francuske.