Srbija u Parizu

Srećna trojka na kraju: Junak Srbije samokritičan posle pobede nad Holandijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 12:17
Basketaš Srbije Strahinja Stojačić pogodio trojku za pobedu AP Photo/Frank Franklin II
Basketaš Srbije Strahinja Stojačić pogodio trojku za pobedu

Uprkos novoj pobedi basketaša na Olimpijskim igrama u Parizu, reprezentativac Srbije Strahinja Stojačić nije bio zadovoljan današnjim izdanjem protiv Holandije (21:19).

Junak pobede našeg tima bio je upravo Stojačić, koji je "trojkom" u poslednjoj sekundi doneo drugu pobedu šestostrukim svetskim šampionima na turniru, da bi posle utakmice rekao da ga je sreća pogledala pri tom šutu.

"Nije bilo dobro, imali smo sreće, ali smo pobedili. Ja sam bio užasan ceo meč, promašio nekoliko otvorenih šuteva, napravio par nepotrebnih prekršaja i nisam zadovoljan svojim izdanjem. Kada igram ovako, moramo da pronađemo drugo rešenje. Užasna dva meča, ne igramo na našem nivou. Bitno je za samopouzdanje. Ja sam u lošem ritmu, a treba da vučem ekipu. Srećna trojka na kraju", rekao je Stojačić.
 

Srbija je sinoć izgubila od Kine, dok je pre toga savladala Amerikance u velikom stilu.

"Delovalo je kao šamar realnosti jer smo protiv SAD odigrali perfektno i taj rezuktat nije bio realan, a onda totalna kontra. Možda i dobro što se dešava ovako, sećamo se da smo u Tokiju dobili sve u grupi, pa izgubiLi u polufinalu".

Srbija u četvrtak od 22.35 (RTS) igra protiv Francuske.

"Imaju 2:0 i igraju dobro, idemo na pobedu i da posle dve loše utakmice odigramo jednu dobru", zaključio je Stojačić.

Standings provided by Sofascore