Srbija u Parizu

Bogdanović pohvalio igru protiv Portorika: Odgovorili smo na slabiju partiju sa SAD

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 08:20
Bogdan Bogdanović najavio je i meč sa Južnim Sudanom. MN Press
Bogdan Bogdanović najavio je i meč sa Južnim Sudanom.

Košarkaši Srbije savladali Portoriko, pokazali da su apsolutno dominantni i prikazali su raznovrsniju igru nego na meču protiv Amerikanaca. Ovaj put, "orlovi" su ubedljivo probili stotku i slavili sa 107:66 (24:12, 28:23, 27:16, 28:15). Ostala je još utakmica sa Južnim Sudanom u grupi, a naš tim će biti apsolutni favorit. 

Kapiten, Srbije Bogdan Bogdanović rekao je posle pobede  da je ekipa današnjom partijom odgovorila na nešto slabiju igru protiv Sjedinjenih Američkih Država.

"Dobra energija, dobar timski rad i trud. Zadovoljan sam kako smo igrali. Odgovorili smo na nešto slabiju partiju protiv SAD, bitno je da imamo timsko samopouzdanje", rekao je Bogdanović za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

 

 

Okrenuo se već kapiten "orlova" narednom protivniku, Južnom Sudanu, protiv koga će Srbija igrati za plasman u četvrtfinale.

"Sad nas čeka Južni Sudan, ali mi svakako moramo da gledamo sebe. Oni su kvalitetna ekipa, imali su dobar pripremni period i dugo su zajedno, dugo se spremaju, vole da igraju sa dosta dobrom energijom. Zahtevan protivnik, ne bi trebalo nikoga olako da shvatimo. Sad da se odmorimo i da se spremimo za Južni Sudan", zaključio je Bogdanović.

Srbija je u prethodnom meču ubedljivo poražena od Amerike, tako da sada ima skor 1-1. Sledeći meč na Olimpijskim igrama igra protiv Južnog Sudana, trećeg avgusta od 21.00 čas.