Srbija u Parizu

Kakav šok: Basketaši Srbije poraženi od Kine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 19:22
Reprezentazivci Srbije u basketu 3x3 Profimedia
Reprezentazivci Srbije u basketu 3x3

Ovome se niko nije nadao. Reprezentacija Srbije u baksetu 3x3 poražena je od Kine u drugom kolu Olimpijskog turnira u Parizu - 15:21. 

Bio je ovo susret prve i četvrte ekipe na svetskoj rang listi najboljih svetskih selekcija, "orlovi" su bili veliki favoriti, ali nisu uspeli da pokažu zbog čega su ih pre ovih Igara označili kao prve favorite za osvajanje zlatne madelja u glavnom gradu Francuske.

Srbija je sjano otvorila meč i povela 7:5, a zatim je rival uzeo tajm-aut i nakon toga je na terenu viđena potpuno drugačija situacija. Ona koju navijači "orlova" nisu želeli da vide.

Kina je zaigrala mnogo agresivnije i odlučnije, pa je rezultat na semaforu vrlo brzo bio 10:16 za protivnika. Nisu igrači Srbije u tim trenucima uspevali da pronađu svoju igru, bili su neprecizni i nesigurni u dodavanjima i rival je stekao čak osam poena prednosti (11:19).

Posle toga su Branković i Majstorović pogodili iza linije za dva poena i smanjli su na 15:19, ali je Jeren Džao fauliran i dobio je priliku da sa liniej slobodnih bacanja napravi veliko iznenađenjekoje je on uspeo da iskoristi.