Srbija u Parizu

OKS podneo žalbu MOK zbog suđenja u porazu Natalije Šadrine na OI

komentari (0)

Izvor: Tanjug

31.07.2024 15:34
Natalija Šadrina poražena u četvtfinalu Olimpijskih igara AP Photo/Ariana Cubillos
Natalija Šadrina poražena u četvtfinalu Olimpijskih igara

Olimpijski komitet Srbije podneo je žalbu Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) na suđenje na meču između reprezentativke Srbije Natalije Šadrine i Kineskinje Venlu Jang u kategoriji do 60 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu.

Šadrina nije danas uspela da se plasira u polufinale, pošto je izgubila od Jang odlukom sudija 3:2.

Selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije Mirko Ždralo izjavio je posle meča da ne može da shvati kako su sudije odlučile da Šadrina nije pobedila.

 

 

Član Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Nenad Lalović izjavio je danas da ne zna kako su sudije dodelile pobedu kineskoj bokserki Venlu Jang na meču rotiv reprezentativke Srbije Natalije Šadrine u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu u kategoriji do 60 kilograma.

"Zaista ne razumem sudije i njihove kriterijume. Troje sudija je glasalo za egal, a dvoje za našu bokserku. Kasnije u preglasavanju to troje je dalo pobedu Kineskinji. Stvarno mi ništa nije jasno. Uvek ima prostora za žalbu. To je sada na BSS i OKS. Pitanje je da li je moguće promeniti odluku, ali ima dva dana do polufinala, pa možda se i može nešto uraditi", rekao je Lalović.