Srbija u Parizu

Pamćenje zlatne ribice najbolja stvar: Cicipas ne želi da priziva noćne more iz duela sa Đokovićem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 15:34
Stefanos Cicipas, grčki teniser, nije najsrećniji što će četvrtfinale OI igrati s Đokovićem Tanjug/(AP Photo/Andy Wong)
Stefanos Cicipas, grčki teniser, nije najsrećniji što će četvrtfinale OI igrati s Đokovićem

Ako bi se računao samo međusobni skor Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa onda Grk bolje da ne izazi sutra na megdan Srbinu, u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu, jer je izgubio čak 11 od 13 njihovih duela.

Počev od Mastersa u Madridu 2019. godine, pa sve do finala Australijan opena 2023, sa sve porazom u zadnjem meču Rolan Garosa na istoj šljaci u glavnom gradu Francuske. Izbegao je "giljotinu" najboljeg tenisera sveta svih vremena samo 2018. na Mastersu u Torontu i sezonu kasnuje na turniru iste kategorije u Šangaju. 

"Najbolja stvar koju možete da imate kao teniser jeste pamćenje zlatne ribice. Trudim se da radim na tome. Da se grend slemovi igraju na dva do tri seta, bilo bi to potpuno drugačije finale, ali jasno mi je da je isti slučaj bio godinu dana ranije kada smo igrali polufinale (na Rolan Garosu). On je vodio sa 2:0, ja sam izjednačio i on je dobio peti set", zna Grk kako mu je teško, gotovo nemoguće izaći na kraj sa današnjim duplim rekorderom Noletom.

Bez obzira na slabu sezonu jedinog četvorostrukog učenika Top osam faze OI, bez ijedne titule u sedam meseci, 11. reket sveta nije ni pomišljao da će rekordni šampion Grend slemova (24) ispasti protiv "malog" Dominika Kepfera. 

"Nisam očekivao ništa manje od Novaka, video sam da je motivisan. Želim da izađem na terern da se borim za pobedu protiv svakog igrača, da se borim za svaki poen. Imam samopouzdanje, motiv. Mogao sam da osvoijim Rolan Garos pre neku godinu protiv njega, bio sam blizu. Želim da vratim tu igru", kaže Cicipas.

Sutra će biti nova epizoda rivalstva pomenutog dvojca, a ni jedan ni drugi nemaju previše vremena za resetovanje. "

"U tenisu je teško predvideti scenario, šta će se tačno dogoditi. Neko jednostavno izađe na teren, odigra sjajan tenis, oseća lopticu bolje od rivala. Ne mislim da forma ima veze sa tim. Igrao sam sa njim u tri seta. Jednostavno treba da izađem na teren i da se trudim da budem bolji nego prethodnih puta. Rivalstvo sa Novakom je prilično trajno. Igrali smo mnogo mečeva jedan protiv drugog. Za mene su to najteže lekcije koje sam imao na teniskom terenu", smatra Cicipas koji je danas u dva seta bio bolji od Argentinca Sebastijana Baeza.