Srbija u Parizu

Odbojkaši Srbije pred eliminacijom: Tri scenarija za prolaz u četvrtfinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 15:21
Aleksandar Atanasijević na Olimpijskim igrama Profimedia
Aleksandar Atanasijević na Olimpijskim igrama

Kada je Srbija osvojila bod protiv Francuske na početku turnira za odbojkaše, mnogi su pomislili da će im za prolaz u narednu rundu, odnosno u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu biti dovoljan jedan trijumf do kraja takmičenja.

Tako bi verovatno i bilo da su izabranici Igora Kolakovića savladali Sloveniju ili da su je bar namučili. Posle laganih 3:0 za Slovence, "orlovi" su svoju sudbinu u odbojci prepustili drugima, a to je sigurno posle trijumfa Poljske protiv Brazila 3:2 i Japana protiv Argentine rezultatom 3:1. Da je na ove dve utakmice Poljska pobedila 3:1, a Japan 3:2, sve bi bilo drugačije.

Ovako, ni maksimalnih 3:0 u subotu protiv Kanade ne garantuje nam četvrtfinale. Štaviše, veće su šanse da Srbija ne završi među osam. Da ipak budemo u četvrtfinalu postoje tri scenarija.

Scenario 1:

Da Argentina, koja je ostala bez šansi za plasman u četvrtfinale, pobedi Nemačku 3:0 ili 3:1, a da mi protiv Kanade osvojimo tri boda.

Scenario 2:

Da Japan izgubi od SAD 3:0, a da mi pobedimo Kanadu istim rezultatom.

Scenario 3:

Najmanje verovatan, da Brazil izgubi od slabašnog Egipta ili pobedi 3:2, a da mi dobijemo Kanadu 3:0.

Plasman u četvrtfinale obezbediće po dve najbolje ekipe iz svake od tri grupe i dve najbolje trećeplasirane. Bez šansi za plasman su Kanada, Egipat i Argentina, dok su u narednom krugu sigurni Italija, Poljska, SAD, Francuska i Slovenija, a rasplet čekaju Nemačka, Srbija, Japan i Brazil. Eventualni poraz od Kanade Srbiju će spustiti na začelje tabele.