Srbija u Parizu

Svi u čudu posle meča Natalije Šadrine: Kako je srpska bokserka izgubila?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 14:25
Natalija Šadrina u ringu protiv Venlu Jang Profimedia
Natalija Šadrina u ringu protiv Venlu Jang

Ljubitelji boksa i navijači Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu nisu imali priliku da gledaju u direktnom prenosu preko TV ekrana meč srpske bokserke Natalije Šadrine u kojem je naturalizovana Ruskinja mogla da donese našoj zemlji još jednu medalju u kategoriji do 60 kilograma. Preciznije da obezbedi bronzu, a potom i da se bori za sjajnije odličje.

Njena rivalka Venlo Jang bila je pred porazom, a na to su ukazivale i sudijske ocene, odnosno javna opomena za Kineskinju. 

Svi koji su meč pratili putem strimova i na zvaničnom sajtu OI, na kraju su se pitali kako je Jang uopšte pobedila, kada je Šadrina bila bolja. To se posle meča pitao i selektor Srbije Mirko Ždralo.

"Imali smo meč u kojem je naša Sara Ćirković po svemu što smo videli nezasluženo izgubila. Evo danas smo imali još jedan ubedljiv meč Natalije Šadrine. Njena protivnica je dobila i javnu opomenu zbog opstruisanja borbe... Natalija je pobedila kod sudija prvu i treću rundu, a u drugoj je bila podeljena odluka. Ta javna opomena kod svih sudija oduzima jedan bod u jednoj rundi. Tako da je ta druga runda bila ujednačena kako god su sudije odlučile. Ne mogu da shvatim da je meč na kraju otišao u korist Kineskinje, sve je moguće", izjavio je Ždralo.

 

 

On je priznao da je posle borbe protestovao kod sudija.

"Aplaudirao sam sudijama iz protesta, koji je dozvoljen ovde. Mimo toga ništa više ne možemo ovde da uradimo", istakao je selektor Srbije.

Član Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Nenad Lalović izjavio je danas da ne zna kako su sudije dodelile pobedu kineskoj bokserki Venlu Jang na meču rotiv reprezentativke Srbije Natalije Šadrine u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu u kategoriji do 60 kilograma.

"Zaista ne razumem sudije i njihove kriterijume. I u džudou mi neke stvari nisu bile jasne, a ovde pogotovo. Troje sudija je glasalo za egal, a dvoje za našu bokserku. Kasnije u preglasavanju to troje je dalo pobedu Kineskinji. Stvarno mi ništa nije jasno. Pratio sam meč preko aplikacije i bio sam ubeđen da će pobeda pripasti Nataliji", rekao je Lalović.

Kroz istoriju Olimpijskih igara mnoge države su svoju moć upravo dokazivale raznoraznim sudijskim odlukama. Od kada je Majkl Felps "pobedio" Milorada Čavića u Pekingu, ništa nas više ne može začuditi. A to je samo jedan od primera, setimo se Roja Džonsa Juniora u Seulu, Aleksandra Nemova u Atini, košarkaškog finala iz Minhena...