Srbija u Parizu

Biće sve teže i teže: Đokovića u borbi za olimpijsko polufinale čekaju Cicipas i vrućina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 14:22
Novak Đoković, srpski teniser, imaće dosta izazova u nastavku Olimpijskih igara Tanjug/ AP Photo/Manu Fernandez
Novak Đoković, srpski teniser, imaće dosta izazova u nastavku Olimpijskih igara

Novak Đoković četvrti put u karijeri igraće četvrtfinale Olimpijskih igara, jer je danas "prešao" preko motivisanog ali igrački nedostojnog Dominika Kepfera i otišao u duel sa Stefanosom Cicipasom.

Ipak, prvi komentar posle pobede u dva seta na šljaci u Parizu ticao se previsoke temperature ovih dana. Pogotovo danas. 

"Najteži dan kada su u pitanju uslovi, neverovatna sparina. Posebno na stadionu koji je pun, teški uslovi za oba tenisera. Ali to moramo da prihvatimo. Mnogo smo se znojili, četiri majice smo promenili. Bio sam malo iznenađen njegovom dobrom igrom, bio je veoma agresivan. Bio je brži odskok lopte, mnogo nezgodan protivnik. Bio sam definitivno izazvan danas, ali mi je drago da sam uspeo da preokrenem prvi set", rekao je najbolji teniser sveta svih vremena koji je četvrtim prolaskom u Top osam fazu OI postavio još jedan rekord "belog sporta".

 

 

Sutra sledi duel sa dobro poznatim mu Grkom, s kojim ima podužu istoriju međusobnih okršaja. Trinaest puta su im se ukrstili putevi na manjim ili većim takmičenjima, a jedini osvajač 24 Grend slema u istoriji "reketanja" dobio je čak 11. 

"Ovde smo finale igrali 2021. Veoma kvalitetan teniser, najbolje rezultate postizao ovde, na šljaci. Pobeđivao sam ga, ali i gubio. Veoma kvalitetan teniser, biće sve teže i teže", jasno je Đokoviću.