Srbija u Parizu

Šteta, Srbija ostala bez još jedne medalje: Natalija Šadrina poražena u četvrtfinalu OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 13:37
Natalija Šadrina tokom meča na Olimpijskim igrama AP Photo/John Locher
Natalija Šadrina tokom meča na Olimpijskim igrama

Srpska bokserka Natalija Šadrina nije uspela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara, pošto je danas izgubila od Kineskinje Venlu Jang nakon čudne odluke sudija u meču kategorije do 60 kilograma.

Ruska bokserka i evropska šampionka odlično je parirala favorizovanoj rivalki. Prvu rundu dobila je podeljenom odlukom sudija. U nastavku meča ostala je bez gasa, pa je Kineskinja došla do egala u drugoj rundi, da bi u odlučujućoj Azijatkinja pečatirala pobedu i plasman u polufinale.

Prava šteta, pošto bi ovom pobedom, Šadrina osvojila bronzu bez obzira šta uradila u nastavku takmičenja.

Od starta borbe videla se velika želja za pobedom obe takmičarke, pa smo umesto kvalitetnijih razmena, uglavnom gledali borbu u klinču, sa dosta taktiziranja, gde je naša predstavnica bila bolja prema mišljenjima sudija, koji su prvu rundu, rezultatom 3:2 dodeli Ruskinji koja se bori pod našom zastavom.

Druga runda bila je mnogo otvorenija.

Obe takmičarke krenule su u potpunu ofanzivu. Nešto veću inicijativu imala je Kineskinja, koja je dobrim kombinacijama uspevala da zadržu Ruskinju na distanci. Sa druge strane i Šadrina je umela da uzvrati krošeima iz kontre, ali, nažalost nije imala dovoljno gasa u rezervoaru da uzbiljnije ugrozi prvog nosioca u njenoj katogeriji (4:1).

Vidno izgasirane, obe takmičarke provele su dobre dve trečine treće runde u klinču. Kineskinja se dobro kretala i čistim udarcima u telo i glavu, lepo održavala ritam. Šadrina se dostojno borila, u poslednjem minutu krenula je na sve ili ništa, ali nije imala snage da izdrži jak kontinuitet Kineksinje, koja je na kraju slavila podeljenom odlukom sudija (3:2).

Interesantno, sve tri runde koje su završene 28:28, dodeljene su Jang. U poenima je ukupno bilo 143:137 za Nataliju, ali su sudije na kraju ipak dodelile pobedu Kineskinji. Egal je, nažalost, prevagnuo ka strani favorizovane rivalke.