Srbija u Parizu

Stiže podrška iz Streljačkog saveza: Sa Lazarom ništa nije nemoguće u finalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 12:47
Reprezentativac Srbije u streljaštvu Lazar Kovačević plasirao se danas u finale OI Tanjug/ JADRANKA ILIĆ/ bg
Reprezentativac Srbije u streljaštvu Lazar Kovačević plasirao se danas u finale OI

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Lazar Kovačević plasirao se danas u finale discipline MK puška trostav 50 metara na Olimpijskim igrama u Parizu. Kovačević je danas u kvalifikacijama u Šateruu zauzeo peto mesto u konkurenciji 44 strelca sa 592 kruga i izborio je plasman u finale.

On je izjednačio državni rekord koji su do sada delili Milenko Sebić i Milutin Stefanović. Prvo mesto u kvalifikacijama osvojio je Kinez Jukun Liu, koji je pogodio 594 kruga.

"Kovačević je maestralno odradio kvalfikacije. Videlo se da je mnogo koncentrisaniji i smireniji nego u olimpijskom debiju vazdušnom puškom pre tri dana", izjavio je sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković, preneo je SSS.

"Odlično je vodio meč. Samo je pred kraj, u gađanju iz stojećeg stava, imao malu krizu, ali uz pomoć trenera Stevana Pletikosića, ju je brzo prebrodio. U finale se plasiralo mnogo velikih streljačkih asova, koji iza sebe imaju mnogo učešća na OI. Ali i Lazar ima iskustva sa finala velikih takmičenja. Ništa nije nemoguće", dodao je Marković.

Finale je na programu sutra od 9.30 časova.