Srbija u Parizu

Motivacioni govor Sonje Vasić i pelcer Gorana Maksimovića: Specijalni "začin" uspeha Arunovićeve i Mikeca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 08:23
Zorana Arunović i damir Mikec, olimpijski šampioni u gađanju vazdušnim pištoljem Tanjug/AP Photo/Manish Swarup
Zorana Arunović i damir Mikec, olimpijski šampioni u gađanju vazdušnim pištoljem

Zorana Arunović i Damir Mikec doneli su prvu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Parizu i to onu najsjajniju, pa su posle prepodnevnog slavlja u gađanju vazdušnim pištoljem sa 10 metara ceo dan i veče s debelim razlogom i potpuno zasluženo bili u centru pažnje celog olimpijskog tima naše zemlje i medija iz domovine.

Prepričavali su detalje pobede u dramatičnom finalu sa Seval Ilajdaom Tarhan i Jusufom Dikecom iz Turske (16:14), ali i otkrili poseban delić čarobne formule vanvremenskog uspeha u "gradu svetlosti". Samo par dana posle razočarenja u svojim individualnim nastupima na takmičenju u Šatoruu. 

"Htela bih da se zahvalim šefu naše misije Sonji Vasić, koja nas je obišla, sa kojom smo imali posle toga ljudski i sportski razgovor koji nas je mnogo podigao", objasnila je Arunovićeva koliko je na njh dvoje uticao susret sa nekada vrhunskom i trofejnom košarkaškom reprezentativkom naše zemlje. 

 

 

Dvojac novih sportskih heroja nacije veruje i da je osim žestokog rada i višedeceniskih odricanja svih vrsta na putu do trona na njih poztivno delovao i susret sa Goranom Maksimovićem, zlatnim strelcem na OI u Seulu 1988. godine.  

"Dan pre smo sreli našeg olimpijskog šampiona Gorana Maksimovića, koji je sada selektor Koreje. Rekli smo da ćemo od njega da uzmemo pelcer. I upalilo je...", otkrili su Zorana i Damir.

Arunovićeva i Mikec primili su juče čestitike najviših državnika Srbije, po povratku ih čeka i novčana premija od 200.000 evra, a ako ne dođe do promene plana u domovinu bi trebalo da se vrate sutra, oko 23.00.