Srbija u Parizu

Srbija na Olimpijskim igrama, peti dan: Navijamo za naše u košarci, tenisu, boksu, plivanju, odbojci...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 08:00
Novak Đoković, srpski teniser, igra osminu finala Olimpijskih igara 2024 Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Novak Đoković, srpski teniser, igra osminu finala Olimpijskih igara 2024

Dan pošto su Zorana Arunović i Damir Mikec postali šampioni u gađanju vazdušnim pištoljem, sa 10 metara, donevši prvu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Parizu na borilišta će izaći njihove brojne zemljakinje i zemljaci, s istim ciljem i manjim ili većim šansama da se približe osvajanju odličja ili prolasku u sledeću rundu takmičenja.

Toliko njih da ljubtelji sporta u našoj zemlji, ako nemaju obaveza, mogu ceo dan da provedu uz televiziju, portale, Jutjub kanale... jer će od ranog prepodneva do kasno uveče defilovati naši timovi i pojedinačni predstavnici, oba pola. 

Od 09.00 Lazar Kovačević počinje kvalifikacije u disciplini trostav (puškom, sa 50 metara). Posle 37. mesta u disciplini vazdušna puška 10 m, mladi strelac probaće da plasmanom u finale popravi utisak sa debitantskog nastupa na Igrama.

U 09.30 Jovana Arsić vesla C finale u skifu. Ovogodišnja evropska šampionka nije pre nekoliko dana uspela da ostane u borbi za medalje, ali ima priliku da dobrim podseti na svoje najbolje dane u karijeri. 

 

 

Počev od 10.00 kreću džudo borbe u muškoj kategoriji do 90 kilograma, gde će nas predstavljati naša velika uzdanica Nemanja Majdov. Kao drugi nosilac je slobodan u prvom kolu, pa čeka rivala u osmini finala. 

U 11.45 ili nešto kasnije Anja Crevar bi trebalo da pliva kvalifikacije na 200 m leptir stilom. Prethodno je zauzela 16. mesto na 400 metara mešovitim stilom, što je lično primila s velikim razočaranjem. 

Tačno u 12.00 Novak Đoković i Dominik Kepfer počinju meč osmine finala muškog singla. Sve osim pobede najboljeg tenisera sveta svih vremena protiv Nemca bilo bi iznenađenje, pogotovo posle "metlanja" Rafaela Nadala.  

 

 

S početkom 13.08 bokserka Natalija Borisova Šadrina će ukrstiti pesnice sa Jang Venlu iz Kine, u četvrtfinalu kategorije do 60 kilograma. Ruskinja pod našom zastavom nije favorit, ali sigurno će dati sve od sebe da pobedom obezbedi bronzu. 

Od 13.30 na teren će košarkašice Srbije i Kine u drugom kolu grupe A. Ako posle Portorika savladaju i azijsku ekipu izabranice Marine Maljković će obezbediti prolazak u eliminacione bitke jakog turnira. 

 

 

Za 17.00 predviđen je veliki ženski odbojkaški obračun, jer će na jednoj strani mreže biti aktuelni svetski šampion Srbija, a na drugoj branilac olimpijske titule - Sjedinjene Američke Države. Bošković i ekipa bi novim trijumfom, nakon onog nad Francuskom, otišle iz grupe A u sledeći krug. 

U 17.15 zakazan je novi meč najboljih košarkaša Srbije, kojima će ovog puta takmac biti tim Portorika. Jokić i društvo su favoriti, ali treba biti oprezan i fokusiran posle teškog praza od Amerikanaca na startu takmičenja u grupi C.

Od 19.05 basket selekcija 3x3 igra meč drugog kola, nakon što je sinoć izbriljirala protiv odgovarajućeg sastava SAD. U teoriji, a nadamo se i u praksi, višestruki svetski prvaci ne bi trebalo da imaju većih problema sa Kinezima. 

 

 

Na kraju dana, u 20.48, Vahid Abasov i Luis Ričardson boksovaće jedan protiv drugog u kvalifikacijama kategorije do 71 kilogram. Rus sa srpskim pasošem otišao je spreman u Pariz, još da to potvrdi protiv Britanca.