Srbija u Parizu

MIšljenja plivača podeljenja: Barna žali za porazom, Stjepanović gleda u budućnost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 21:48
Andrej Barna tokom polufinalne trke na Igrama u Parizu AP Photo/Darko Bandic
Andrej Barna tokom polufinalne trke na Igrama u Parizu

Srpski plivači Velimir Stjepanović i Andrej Barna nisu uspeli da se plasiraju u finale Olimpijskih igara u disciplini 100 metara slobodnim stilom. Stjepanović je završio takmičenje na osmom mestu u svojoj grupi, dok je u generalnom plasmanu bio 16. Sa druge strane Barna je bio nešto brži, ali, jasno, 14. mesto nije bilo dovoljno finale i borbu za medalje.

Za razliku od Barne, koji nije bio zadovoljan plasmanom, nešto pozitivniju sliku iz Pariza imao je Stjepanović. Uoči takmičenja, Velimir je promenio trenera. Tokom proteklih pet meseci imao je žestoke treninge, ali nije uspeo da istempira formu za Olimpijske igre.

"Iskreno, kad se pogleda celina i čitava slika, za mene ovo je izuzetno dobro. Ja sam u februaru morao da menjam trenera, da u pet meseci uzmem normu, da postanem evropski prvak ponovo sa tri sjajna momka, i onda sam morao da uradim odmaranje za OI", rekao je Stjepanović i dodao:

"Uživao sam, prvi dan takmičenja je bilo jako loše moje vreme. Imao sam 200 kraul gde mi je polufinale zamalo odmaklo. Uspeo sam da se izborim za polufinale na 100 kraul. Nažalost, trka mi nije išla tako dobro, ali svakako sam ponosan na sebe. Idemo dalje. Nažalost, ovo je kraj za mene na OI ali nije kraj za plivački tim. Imaju Anja Crevar i Barna", rekao je Stejpanović.
 

MN Press

 

 

Andrej Barna smatra da je mogao da bude brži danas u polufinalu.

"Okej trka, brže sam plivao nego jutros, očekivao sam 7.9, što bi bilo dovoljno za finale. Nije bilo nerealno jer sam pre mesec dana plivao 7.6, sve u svemu okej trka. Jednostavno nisam dovoljno brz, nemam brzinu neku, zašto ne znam", istakao je Barna, pa dodao:

"Posle EP sam trenirao još bolje nego pre, šta se promenilo nemam pojma. Da li to što mi je trener iz Amerike slao program dok sam ja u Subotici, ne znam šta je uticalo. Nije baš ovo ono što sam očekivao, ali dobro, šta je tu je, zaključio je Barna.