Srbija u Parizu

Jelena Arunović i Goran Mikec: Zorana i Damir su Imali veliki motiv da uzmu zlato

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.07.2024 22:10
Jelena Arunović je ponosna na sestru Zoranu MN Press
Jelena Arunović je ponosna na sestru Zoranu

Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su danas zlatnu olimpijsku medalju u miks disciplini 10 metara vazdušni pištolj. Kvalitet, iskustvo, ali i velika želja dovela ih je na mesto gde pripadaju, a imali su čemu da se raduju njihovi treneri i "njihova krv" -  Jelena Arunović, Zoranina sestra i Goran Mikec, Damirov brat. 

Trener streljačke reprezentacije Srbije Jelena Arunović rekla je da je njena sestra Zorana danas imala veliku motivaciju da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

"To jeste bio jedan kamen oko vrata, ali jeste bio i velika motivacija da uložimo najveći napor, ne danas, ne juče, ne mesec dana, već godinama, godinama. Zorana se toliko mučila, da će stvarno pamtiti ovu medalju", rekla je Jelena Arunović za Tanjug.

Ona je navela da je na OI bila velika konkurencija, ali da je sada vreme za slavlje.

"Zorana je imala veliku motivaciju. Međutim, kad uđete u to i znate da postoji mogućnost da ne uspete, nije uticalo na kvalitet rada, iako su veće bile šanse da nećemo uspeti, nego da ćemo uspeti. Samo tri medalje se dele, a ima 44 učesnika u individualnom nastupu i tri medalje za 17 timova u ekipnom nastupu, tako da su zaista velike šanse da ne uspete. Sada treba da slavimo, to je ogromno dostignuće. Biće vremena za dalje planove, za rekapitulacije, za analize", izjavila je Arunović.

 

 

Trener streljačke reprezentacije Srbije Goran Mikec rekao je bio ubeđen da će se Zorana Arunović i brat Damir Mikec vratiti sa zlatnom medaljom.

"Bio sam ubeđen da će ovo sve da se lepo završi sa najsjajnijom medaljom. Čak i u kvalifikacijama sam rekao Jeleni Arunović da sa Turcima idemo u borbu. Nije mi verovala. Tako da, kad ušli sad u finale, vratile su mi se sve one slike onih naših zajedničkih treninga. Znam koliko su Zorana i Damir bili spremni i u kakvim uslovima su trenirali i kakvi su im treninzi bili. Kad su gubili 14:12, vikao iz publike, rekao spremni ste, bolji ste od njih, bolje ste trenirali mora da bude to bolje. Mora da bude zlato. To sam vikao i na 14:14", rekao je Goran Mikec za Tanjug.