Srbija u Parizu

Nije do energije, već kvaliteta: Igor Kolaković sumirao poraz od Slovenije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 20:35
Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković sumirao poraz od Slovenije AP Photo/Dolores Ochoa
Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković sumirao poraz od Slovenije

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković sumirao je novi neuspeh njegove ekipe na Olimpijskim igrama, gde su posle poraza od Francuske, "orlovi" danas izgubili i od Slovenije. 

Srbija je glatko izgubila uvodni set, u drugom se popravila, ali je u nastavku ponovo ispala iz ritma, da bi na kraju izgubila "sa nulom". I to poprilično ubedljivo - 25:21, 25:19, 25:19. Ekipa Igora Kolakovića time je stigla na prag eliminacije i samo je pobeda nad Kanadom 4. avgusta drži u igri za četvrtfinale.

"Bolan poraz. Nije nam prijao, ne isključivo zbog rezultata već i zato što smo mislili da možemo da im pariramo i da napravimo iznenađenje, ma koliko razlika u kvalitetu bila evidentna. U drugom setu smo imali inicijativu, dosta dobro smo kontrolisali set, ali u jednom trenutku smo jednostavno ukočili. To nam je poljuljao samopouzdanje i za taj set i za dalje. Pokušali smo da se vratimo energetski, ali nismo uspeli", rekao je selektor Srbije.

MN Press

 

 

"Očekivanja su nam bila znatno veća… Energija na terenu? Kad nema kvaliteta u odnosu na protivnika, onda može da se govori o energiji. U pitanju je šahovska partija, a ne uragan, pa da može da se pobedi samo energijom. Mora i kvalitetom. Mi smo i u prvom setu u egalu izubili tri poena u nizu i tu stali, kao i u drugom", iskren je bio Kolaković.

Utakmica sa Kanadom na programu je u subotu od 21.00 čas (RTS).