Srbija u Parizu

Sramota, sada moramo da se vadimo protiv boljih: Stevanović teško podneo poraz od Australije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 19:34
Selektor vateporlista Srbije Uroš Stevanović izneo utiske Vaterpolo savez Srbije
Selektor vateporlista Srbije Uroš Stevanović izneo utiske

Vaterpolisti Srbije izgubili su od Australije rezultatom 8:3 (1:0, 5:1, 1:1, 2:1) u drugom kolu Olimpijskih igara. Bio je ovo jedan od najtežih poraza u istoriji za aktuelne olimpijske šampione iz Rija, pa selektor Uroš Stevanović nije krio nezadovoljstvo posle meča u Parizu.

"Ne znam da li je bilo prerano, ali na ovoj utakmici nismo došli evidentno. Mislim, sramotno izdanje u svakom smislu, a najveća odgovornost je na meni kao treneru, što je ekipa tako izgledala. Sada idemo dalje, šta da radimo. Imamo sledeći tri utakmice, moramo da se vadimo protiv boljih protivnika", rekao je selektor Srbije.
 

O uzrocima poraza.

"Jednostavno, naš napad nije funkcionisao. Niti smo imali dodavanja, niti smo imali agresivnost, jednostavno, neka mentalna blokada, strah, šta je li je. Jednostavno, kao da nismo došli na utakmicu. To je ono najprostije objašnjenje. Kako će ekipa reagovati kada u bazenu budu jači protivnici? - Sada ćemo da uradimo analizu, da se analizira, da vidimo šta je bio problem. Jednostavno, moramo da igramo mnogo bolje da bismo prošli u četvrtfinale. Sada smo doveli to u pitanje", zaključio je Uroš Stevanović.

Branioci trofeja propustili su priliku da upišu važnu pobedu pred nastavak takmičenja gde nas očekuju teži rivali u grupi, poput Španije, Francuske i Mađarske, a šansu da poprave sliku u bazenu imaće 1. avgusta kada je na programu meč sa "crvenom furijom".

Standings provided by Sofascore