Srbija u Parizu

Odbojkaši neutešni posle poraza od Slovenije: Ovakve stvari ne smeju da nam se dešavaju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 19:00
Odbojkaši Srbije na Olimpijskim igrama Tanjug/AP Photo/Dolores Ochoa
Odbojkaši Srbije na Olimpijskim igrama

Odbojkaši Srbije neslavno su počeli ove Olimpijske igre, pošto se već nakon dva kola nalaze na pragu eliminacije. Nakon teškog meča i neuspeha protiv Francuske, "orlovi" su danas zabeležili i drugi poraz na takmičenju. Slovenija je pokazala klasu i da je u ovom trenutku bolja ekipa od nas, pobedila nas je glatko po peti put u nizu i obezbedila učešće u četvrtfinalu, dok je našim momcima ostalo samo da se okrenu meču sa Kanadom 4. avgusta, koji će biti ključan za nokaut fazu.

"Nemam ideju odakle da počnem, ne znam kako smo uspeli da izgubimo još jednu utakmicu sa Slovencima. To je ekipa protiv koje smo imali dosta uspeha u prošlosti, ali, eto, izgleda da su oni preuzeli primat boljeg tima u poslednje vreme. Ostaje žal pošto znamo da možemo da se nadigravamo sa njima. Sada su sve oči okrenute ka meču sa Kanadom", rekao je Uroš Kovaćević.

 

 

Sličnog shvatanja bili su Marko Podrščanin i Vuk Todorović.

"Iskreno, nismo očekivali da ćemo ovako izgubiti. Dali smo svoj maksimum, ali je Slovenija ipak bila bolja danas. Ušli su mnogo angažovanije u meč i nismo uspeli da im pariramo tokom većeg dela susreta. Moramo što pre ovo da zaboravimo i da se što bolje spremimo za narednu utakmicu", rekao je Todorović.

"Čestitao bih Sloveniji na zasluženoj pobedi. Danas ništa nije išlo kako treba. Prvi set je bio mnogo loš, vodili smo potom u drugom. Imali smo prednost od tri pogotka (15:12), ali su onda oni vezali 8-9 poena i tu je bio kraj. Takve stvari ne smeju da se dešavaju na ovakvim takmičenjima. Isto, utisak je da su oni ušli raspoloženiji u meč. Videla se želja, mi smo pali sa energijom kada smo propustili priliku u drugom setu i sada nam ostaje samo da se okrenemo Kanadi i da pokušamo da se domognemo četvrtfinala", rekao je Podrščanin.

Duel sa Kanadom na programu je 4. avgusta od 21.00 čas.