Srbija u Parizu

Čađo: Verujem da možemo da pobedimo Kineskinje

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.07.2024 19:56
Saša Čađo širi optimizam Profimedia
Saša Čađo širi optimizam

Posle pobede nad Portorikom (58:55), košarkašice Srbije u sredu u Lilu od 13.30 časova igraju sa Kinom meč drugog kola A grupe na Olimpijskom turniru.

Protivnik je Srpkinjama dobro poznat, u pitanju je selekcija Kine sa kojom su se izabranice Marine Maljković sastajale na prethodna dva olimpijska turnira, ali i ovog i prethodnog leta u pripremnim periodima.

"Imali smo pripremnu utakmicu sa njima i poznajemo ih dobro. Danas smo radile na stvarima kako da ih zaustavimo. Verujem da možemo da ih dobijemo. Smatram da imamo dobru taktiku. Na nama je da izađemo na teren i odradimo šta se traži od nas", istakla je Saša Čađo za sajt Košarkaškog saveza Srbije. 

Poslednja četvrtina iz duela sa Portorikom ne sme da se ponovi.

"Znamo ih dobro. Igraju mnogo na niskom postu. Igraju brzo, imaju brze bekove. Radile smo vredno i verujemo u Marininu taktiku. Nadam se da će biti dobra utakmica, da ćemo dati naš maksimum, da će to biti dovoljno da pobedimo na kraju", dodala je Ivana Raca.

 

 

Srbija je u Tokiju pre tri godine obezbedila plasman u polufinale pobedom protiv Kine 77:70, dok je pet godina ranije u Riju u grupnoj fazi rezultat bio 80:72 za naš tim.

Ovog leta u Kortrajku na pripremnom turniru Srbija je slavila protiv Kine sa 93:82 uz 16 poena Jovane Nogić i 14 Nadije Smailbegović, dok je prošlog leta u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica" bilo 86:55 za ekipu Marine Maljković.

U drugom duelu dana u grupi A, od 11 časova u Pjer Moroa hali igraće Portoriko i Španija. Plasman u četvrtfinale obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe sa turnira.