Srbija u Parizu

Angelina Topić, spremna za OI: Želim da ispunim san u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 17:39
Srpski sportisti, krenuli po medalje u Pariz FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs
Srpski sportisti, krenuli po medalje u Pariz

Srpski olimpijski tim u Parizu polako se kompletira. U glavni grad Francuske stigli su atletičarka Angeline Topić i atletičar Armin Sinančević, a tu su i biciklisti Jelena Erić i Ognjen Ilić.

Pored Angeline Topić i Armina Sinančevića, Srbiju će u atletici predstavljati i Ivana Španović, Adriana Vilagoš, Milica Gardašević, kao i Elzan Bibić.

Aneglina Topić je aktuelna vicešampionka Evrope u skoku u vis. U maju ove godine postavila je i državni rekord od 198 cm. Istu visinu preskočila je na nedavno održanom mitingu Dijamantske lige u Parizu.

Ovo će mladoj Angelini Topić biti prve OI, a takmičenje počinje 2. avgusta u kvalifikacijama.

"Olimpijske igre imaju posebnu težinu, iako sam mlada, imam dosta iskustva sa velikih takmičenja. Poznajem protivnice, i imam iskustvo u takmičenju sa njima. Na Olimpijskim igrama želim da se takmičim kao i na svakom nastupu do sada, ne želim ništa da menjam. Spremna sam, imam dosta da pokažem, a za početak želim da ispunim prvi cilj i da ostvarim svoj san, a to je da postanem finalistkinja Olimpijskih igara”, rekla je Angelina Topić.

Vicešampion Evrope iz 2022. godine u bacanju kugle Armin Sinančević učestvovaće po drugi put na Olimpijskim igrama.

"Iskustvo iz Tokija mi znači, tada sam zauzeo sedmo mesto. Što se tiče Pariza, imao sam nezgodnu povredu ramena, dugo nisam trenirao. Međutim poslednja dva meseca treniram punim kapacitetom, i nadam se da ću izboriti plasman u finale. Za ovu sezonu, i za mene bi to bio najveći rezultat“, izjavio je Armin Sinančević.

Takmičenje za Armina Sinančevića počinje 2. avgusta.

Biciklisti Jelena Erić i Ognjen Ilić će se po prvi put takmičiti na najvećem sportskom planetarnom događaju.