Srbija u Parizu

Računaju se svaki bod, poen, možda renking... : Srpski košarkaši ne zavise samo od svojih rezultata

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 15:27
Košarkaši Kanade i Australijem na olimpijskom turniru u Parizu Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Košarkaši Kanade i Australijem na olimpijskom turniru u Parizu

Dok čekaju svoj drugi nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, najbolji košarkaši Srbije moraju da motre razvoj situacije i u drugom grupama, jer možda put ka eliminacionoj fazi budu morali da krče kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija.

Posle teškog poraza "orlova" od najjačeg mogućeg sastava Sjedinjenih Američkih Država, a pre sudara Nikole Jokića i ostalih sa Portorikom (31. jul, 17.15 časova), odigralo se ili će biti odigrano priličan broj mečeva. I nisu važni samo osvojeni ili neosvojeni bodovi već i svaki dat i primljen pogodak.

Kao, na primer u današnjoj pobedi Kanade nad Australijom, ili prethodno još jedna izgubljena utakmica Grčke, koju je ovog utorka "zakucala" Španija, predvođena rekorderom Serhiom Ljuljem. 

 

 

Kao što je poznato, sistem takmičenja na košarkaškom turniru je delimično promenjen. Dvanaest reprezentacija podeljeno je u tri grupe sa po četiri tima, a u Top osam ima mesta za po dva prvoplasirana tima, kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe. 

Računaće se (redom) osvojeni bodovi u grupi, pa koš-razlika, zatim veći broj postignutih poena, na kraju i FIBA renking ako sve pre thodno ne bude dovoljno. Reprezentacija Srbije pretrpela je najteži poraz u prvom kolu od svih selekcija, pa nas na ovoj tabeli nema.