Srbija u Parizu

Zlatna Zorana Arunović ne zaboravlja Bobanu Momčillović Veličković: Ovo je i za nju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 20:50
Zorana Arunović, srpska strelkinja, olimpijsko zlato posbvetila i preminuloj prijateljici Tanjug/AP Photo/Manish Swarup
Zorana Arunović, srpska strelkinja, olimpijsko zlato posbvetila i preminuloj prijateljici

Zorana Arunović u paru sa Damirom Mikecom postala je danas olimpijska šampionka u miks gađanju vazdušnim pištoljem sa 10 metara, ali ni na najveći najlepši dan u svojoj dugoj i trofejnoj karijeri nije zaboravila prerano preminulu strelkinju Bobanu Momčilović Veličković.

Skakala je i plakala od sreće, u bunilu davala izjave, pevala himnu, "grizla" zlatnu kolajnu... ali je u obraćanju medijima na konferenciji u Šatoruu osetila potrebu da nas sve podseti na svoju prijetljicu i koleginicu iz reprezentacije, koja je pre nekoliko godina izgubila život usled nesavesnog lečenja i komplikacija posle rođenja jedinog deteta.

 

 

"Te 2020. smo izgubili člana tima i više od toga, prijatelja. Govorila sam da ću uvek pričati o njoj jer nam je značila puno, zaslužila je da živi kroz nas i naš uspeh. U Tokiju sam htela da osvojim medalju kažem da je to za nju, ali koristim ovu priliku da kažem da ima svoj deo u ovoj mojoj medalji. Uspomene na nju žive i živeće dok mi što smo je voleli čuvamo sećanje na nju. Reći ću njeno puno ime da je i vi zapamtite, Bobana Momčilović Veličković", emotivno je poručila Zorana.