Srbija u Parizu

U Montrealu razočarani zbog odluke srpskog olimpijca Novaka Đokovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 13:53
Novak Đoković, srpski teniser, zbog Igara u Parizu ne može da učestvuje na Mastersu Guliver/AP Photo/Andy Wong
Novak Đoković, srpski teniser, zbog Igara u Parizu ne može da učestvuje na Mastersu

Godinama Novak Đoković ponavlja koliko mu je stalo da pre završetka karijere konačno osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, zna se još od OI u Tokiju da se sprema za Igre u Parizu, pa opet je tim svojim izborom rastužio organizatore Mastersa u Montrealu.

Turnir ATP serije 1.000 igra se od 6. do 12. avgusta, što znači da najbolji teniser sveta svih vremena nikako ne može da bude u isto vreme na dva kraja planete, ali ni da se tako brzo nacrta u Kanadi, čak i u slučaju poraza u osmini finala.  

"Iako smo razočarani što Novak ove godine neće moći učestvovati na turniru, razumemo njegovu odluku i želimo mu sve najbolje na Olimpijskim igrama i u ostatku sezone", poručili su domaćini jakog prekookeanskog turnira. 

 

 

Drugi reket sveta i pored redovnog učešća na OI ima samo jednu bronzu sa najvećeg sportskog takmičenja, pa se nada da će uprkos slavoj formi ove sezone, ipak, do kraja turnira u Parizu stići tamo gde je naumio. I toliko silno želi. 

Đokoviću se u Montrealu nadaju još od 2018. godine, kada je poslednji put učestvovao na četiri puta osvojenom turniru iz Masters porodice, ali moraće da sačekaju najmanje još jednu godinu do novog susreta sa vlasnikom 24 Grend slem krune.

Novak trenutno ima preča posla u glavnom gradu Francuske, gde je juče "počistio" svog večitog rivala Rafaela Nadala, pa se sprema za duel sa Nemcem Dominikom Kepferom, pošto je ovaj savladao Italijana Matea Arnaldija.