Srbija u Parizu

Godinama smo ovo priželjkivali i čekali: Olimpijski šampioni Zorana Arunović i Damir Mikec blistaju od sreće

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 12:05
Zorana Arunović i Damir Mikec, srpski strelci, prezadovoljni posle najvećeg uspeha u karijerama Profimedia
Zorana Arunović i Damir Mikec, srpski strelci, prezadovoljni posle najvećeg uspeha u karijerama

Zorana Arunović i Damir Mikec zaslužili su posebno mesto u istoriji srpskog, evropskog i svetskog streljaštva i pre turnira u Francuskoj, ali su ga prvim mestom u miks gađanju vazdušnim pištoljem, sa 10 metara, na Olimpijskim igrama u Parizu pozlatili.

Jer, titula sa najvećeg spprtskog takmičenja, ipak, vredi više od svih osvojenih na brojnim kontinentalnim i planetarnim šampionatima, odnosno Svetskim kupovima.

"Šta čovek pametno da kaže?! (smeh) Ovo je fantastičan uspeh za nas dvoje, ali i celu zemlju. Srbija ima olimpijske šampione Zoranu Arunović i Damira Mikeca! Toliko smo dugo ovo priželjkivali i čekali, ja konkretno 23 godine. Hvala ovom čoveku, što stoji pored mene, jer bez njega to ne bi bilo moguće!", prve su reči Arunovićeve posle silaska sa vrha pobedničkog postolja na strelištu u Šatoruu.

Trofejnoj Beograđanki žao je što njen parnjak nije prethodno uzeo odličje i u individualnoj konkurenciji, kao pre tri godine u Tokiju, jer je u kvalifikacijama bio najprecizniji u žestokoj konkurenciji. Na žalost, ne i u finalu. 

 

 

"Nadam se da je ovim nadoknadio makar deo onoga što je propustio pre par dana", rekla je Zorana, ponosna što je zbog nje i Mikeca slušano "Bože pravde" na OI 2024, a ona grcala u suzama radosnicama pevajući stihove himne Srbije.

Na novinarsku konstataciju da im je ovo bio 23. zajednički nastup, u 23. godini karijere Arunovićeve, iznenađeni Mikec je duhovito reagovao.

"Nisam znao, što nam niste rekli da se ne sekiramo?! (smeh) Šalu na stranu, znali smo da će ovo biti teško finale, ali ponoviću ono što sam kazao Zorani pre početka - 'Mi ovo zaslužujemo'. Toliko toga smo uložili i toliko toga prošli da bismo se našli na vrhu najvažnijeg postolja, s najvrednijom medaljom oko vrata. Hvala svima na podršci, a pre svega državi i našem Olimpijskom komitetu, bez njih bi ovo bilo nemoguće", rekao je Mikec, koji će kao Arunovićeva od Vlade Srnije dobiti 200.00 evra za zlato iz Pariza.