Srbija u Parizu

Zorana Arunović i Damir Mikec upucali olimpijsko zlato, ali i bogatu novčanu premiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 11:27
Zorana Arunović i damir Mikec, srpski strelci, zaradiće dosta novca od olimpijskog zlata Tanjug/AP Photo/Manish Swarup
Zorana Arunović i damir Mikec, srpski strelci, zaradiće dosta novca od olimpijskog zlata

Sjajnim pucanjem u uzbudljivom finalnom gađanju vazdušnim pištoljem sa 10 metara, u kategoriji miks parova na Olimpijskim igrama u Parizu, Zorana Arunović i Damir Mikec ispunili su pre svega svoje sportske snove. 

Jer, svaki iole ozbiljniji sportista na svetu od malih nogu sanja, prvo, da učestvuje na takmičenju svih takmičenja, a onda i da sa istog donese neku medalju. Još ako je ona zlatna tek onda sva odricanja i žrtve na tom putu dobijaju kompletno smisao.

 

 

Ali nije za zanemariti i novčanu premiju za iste, a ono je u slučaju naših olimpijaca ogromna, ne samo zadomaće ekonomske prilike već i u poređenju sa budžetima bogatih država, jer će njih dvoje zaradili po 200.000 evra. Koliko su vlasti Srbije namenile svim osvajačima prrvog mesta na OI 2024.

Njih dvoje su premirani i za odličja sa Evropskih i Svetskih prvenstvava, ali ova medalja vredi od ostalih, kako u sportskom tako i u materijalnom smislu. Bez obizra što lična radost, ponos i satisfakcija nemaju cenu, nije mala stvar moći dodatno se okoristiti od uspeha, pogotovo u malo plaćenim individualnim sportovima.