Srbija u Parizu

Ponosni smo na vas: Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević čestitali titulu zlatnim strelcima Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 11:14
Zorana Arunović i damir MIkec, srpski strelci, osvajači zlatne medalje na Olimpijskim igrama Tanjug/AP Photo/Manish Swarup
Zorana Arunović i damir MIkec, srpski strelci, osvajači zlatne medalje na Olimpijskim igrama

Zlatna medalja Zorane Arunović i Damira Mikeca na Olimpijskim igrama u Parizu oduševila je sve Srbe u zemlji i širom sveta, nižu se čestitke sa svih strana, a novim šampionima u miks gađanju vazdušnim pištoljem sa 10 metara javno su se obratili i najviši državnici naše zemlje.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poručio im je da se ponosi kao državnik ali i lično time kako su nas predstavljali i šta su postigli u Francuskoj. 

"Prva zlatna medalja za našu Srbiju snažno je zasijala na olimpijskom nebu u Parizu na OI. Naši Damir Mikec i Zorana Arunović su najbolji na svetu! Ponosni smo na vaš uspeh, tako se voli Srbija! Bravo, Damire! Bravo, Zorana!", napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

 

 

Euforičan je i premijer Vlade Republike Srbije, Miloš Vučević, koji je takođe pratio jutrošnje finale u Šatoruu. 

"Prvo srpsko zlato u Parizu!!! Bravo za naše zlatne Zoranu Arunović i Damira Mikeca! Kakva je to bila neizvesna finalna borba u disciplini deset metara vazdušni pištolj - miks. Kakvi su to borci! Kakvo je to sportsko srce! Bravo, majstori! Hvala na svoj radosti koju ste nam doneli! Živela Srbija!", napisao je Vučević na svom Instagram nalogu.