Srbija u Parizu

Srpski sportisti na OI: Arunović i Mikec za zlato, basketaši igraju derbi sa Amerikancima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 08:00
Damir Mikec i Zorana Arunović će imati priliku da osvoje zlatnu medalju Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel
Damir Mikec i Zorana Arunović će imati priliku da osvoje zlatnu medalju

Srbija će i danas imati predstavnike na Olimpijskim igrama u Parizu. Olimpijskim tim Srbije će imati priliku da se domogne i prve zlatne medalje i to već od 9.30.

Strelci Zorana Arunović i Damir Mikec će u pomenutom terminu pucati protiv miksa iz Turske. Medalja je već osigurana, ali ćemo svi navijati da se naš duo vrati iz Pariza sa zlatom.

Verovatno i pre kraja finala, svoje takmičenje će započeti veslačica Jovana Arsić u skifu u četvrtfinalu.

U bazenu će danas biti i vaterpolisti. Nakon neizvesnog duela sa Japanom, "delfini" će igrati sa Australijom. Trijumfom u ovom duelu, vaterpolisti Srbije bi praktično jednom nogom bili u četvrtfinalu.

U toku meča izabranika Uroša Stevanovića, veslači Srbije će veslati u polufinalu dubl skula. Nikolaj Pimenov i Martin Mačković su kroz repesaž obezbedili učešće u polufinalu koje je na programu od 11.10.

Pet minuta kasnije će se u bazenu naći Velimi Stjepanović i Andrej Barna koji će plitvati u kvalifikacijama u disciplini 100 metara slobodnim stilom.

Na terenu će danas biti i odbojkaši. Ekipa Igora Kolakovića će nakon tesnog poraza od Francuske odmeriti snage sa Slovenijom. U poslednjem kolu odbojkaše čeka i duel sa Kanadom, a u narednu fazu idu samo dve najbolje plasirane reprezentacije.

Olimpijski dan će završiti basketaši. Aktuelni svetski šampion će igrati reprizu finala sa Svetskog prvenstva protiv Sjedinjenih Američkih Država. Ova utakmica je na programu od 22.35.