Srbija u Parizu

ZLATO! Zorana Arunović i Damir Mikec novi olimpijski šampioni!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 10:28
Zorana Arunović i Damir Mikec (arhivska fotografija) Tanjug/AP Photo/Manish Swarup
Zorana Arunović i Damir Mikec (arhivska fotografija)

U ponedeljak smo saznali da smo obezbedili prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a nepun dan kasnije kog sjaja.

Srbija ima ZLATO!

Zorana Arunović i Damir Mikec novi su olimpijski šampioni u miksu discipline 10 metara vazdušni pištolj, pošto su u meču za prvo mesto pobedili predstavnike Turske Sevalu Ilajdu Tarhan i Jusufa Dikeča, kojima je posle najbolje odrađenih kvalifikacija pripalo srebro.

Srpski strelci su bili u zaostatku tokom čitavog finala. Turski par je čak pucao za trijumf pri razultatu 14:12, ali je srpski par u naredne dve serije bio fenomenalan i stigao do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu!

Tanjug/AP Photo/Manish Swarup

 

U meču za broznu je pobedio miks iz Indije. Baker Manu i Sing Sarabdžot su bili bolji od para iz Južne Koreje.

Za Arunović je ova prva olimpijska medalja na njenim četvrtim igrama. Najveći uspesi su joj do sada bila dva četvrta mesta, jedno u Londonu 2012. godine, a drugo pre tri godine u Tokiju, kada je takođe u paru sa Mikecom bila nadomak medalje.

Damir je u Parizu upisao pete Olimpijske igre i drugu medalju. "Prvenac", ali srebrni okačio je oko vrata u Tokiju u pojedinačnoj konkurenciji discipline 10 metara vazdušni pištolj, da bi tri godine kasnije napravio iskorak do samog trona.

Zorana Arunović i Damir Mikec nastupili su u Parizu i u pojedinačnoj konkurenciji, međutim nisu uspeli da osvoje medalje. Zorana nije stigla ni do finala, bila je deseta u kvalifikacijama, dok je Damir posle sjajnog prvog dana, na kraju bio sedmi u finalu. Ovim finalom za njih dvoje su završene Olimpijske igre.