Srbija u Parizu

Protiv Amerikanki moramo bolje nego u meču sa Francuskom: Gvideti traži više od odbojkašica Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 23:40
Selektor Đovani Gvideti i odbojkašice Srbije, posle Francuske čekaju duel sa SAD Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Selektor Đovani Gvideti i odbojkašice Srbije, posle Francuske čekaju duel sa SAD

Ženska odbojkaška selekcija Srbije bez problema je uzela prve bodove u A grupi Olimpijskih igara u Parizu, ali niko u našem taboru i ne pomišlja da pada u sevdah zbog očekivanog "štikliranja" reprezentacije koja se na ovom turniru pojavila isključivo zahvaljujući domaćinstvu. 

Pogotovo što aktuelne svetske prvakinje i vicešampionke Evrope već 31. jula čeka derbi sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje brane titulu sa OI u Tokiju. I moraju da grizu posle startnog poraza od Kine. 

"Sa Amerikom naš čeka težak meč. Amerika je danas odigrala sjajan meč. Veoma kvalitetno igraju i mnogo su jake. Moraćemo protiv njih da igramo bolje nego večeras", reči su selektora Đovanija Gvidetija o premijeri Tijane Bošković, Bianke Buše, Maje Ognjenović i ostalih svojih izabranica. 

 

 

Što se tiče utakmice sa Francuskinjama, italijanski stručnjak konstatovao je ono što su svideli. 

"Bio je spor početak, ali onda se ekipa uigrala. Atmosfera je bila jako dobra, a nekim igračicama je ovo bilo prvo iskustvo na Olimpijskim igrama. Pobeda od 3:0 nikada nije laka i mislim da nismo bili opušteni koliko bi trebalo. I nismo pokazali kako izgleda najbolja Srbija, ali mislim da je ovo u redu, bio je prvi meč i uzeli smo tri boda". 

U ovom meču smo videli na delu debitantkinje Aleksandru Uzelac i Henu Kurtagić, koje su uzele lep broj poena. 

"Nisam dao šansu nikome, nije vreme za davanje šanse. Poslao sam na teren igračice kojima verujem i koje mogu da učine tim boljim. I odradili su sjajno leto, i zaslužuju da počnu, ali ja imam na klupi sjajne igračice koji takođe treniraju sjajno i koje su spremno. Mislim da ću za naredni meč morati da pravim neke izmene. Turnir je dug i trebaće nam sve igračice. Ja sam srećan što imamo ovako jaku grupu reprezentativki", jasan je Gvideti. 

Standings provided by Sofascore