Srbija u Parizu

Dobra utakmica, uživale smo u punoj dvorani: Bianka Buša zadovoljna "pecanjem" Francuske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 23:25
Bianka Buša, odbojkašica Srbije, zadovoljna pobedom protiv Francuske u Parizu MN Press
Bianka Buša, odbojkašica Srbije, zadovoljna pobedom protiv Francuske u Parizu

Najbolja ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uradila je taman ono što se od nje očekivalo u prvom kolu grupne faze Olimpijskih igara u Parizu, u tri seta dobivši autsajdersku selekciju domaćina takmičenja.

Francuskinje su se svojski trudile i pružile maksimalan otpor bronzanoj ekipi sa prethodnih OI, ali nisu imale s kim niti znale kako da zagorčaju život duplim svetskim prvakinjama.

"Dobra utakmica, zadovoljni smo. Uz pad u trećem setu, ali smo se vratili. Bila je puna dvorana, uživale smo. Mojih još nema na tribinama, doći će za polufinale i finale", rekla je iskusna Bianka Buša posle osvajanja startnih bodova u A grupi. 

Ono pravo tek sledi, jer ide derbi duel sa braniteljkama titule, odbojkašicama Sjedinjenih Američkih Država, a onda i duel sa sjajnim Kineskinjama, koje su večeras u pet setova "upecale" SAD. 

"Ovo je bio lakši uvod, sad nas čekaju dve teške utakmice. Amerikanke su izgubile, imaju svojih mana i probaćemo da iskoristimo", svesna je trofejna reprezetativka da je ovo bilo tek zagrevanje za velike stvari.

Za razliku od jučerašnjeg meča muških timova Srbije i Francuske, tokom duela "orlica" i "trikolorki" na tribinama nije bilo najboljeg tenisera sveta svih vremena, koji je danas dobio teniski klasik sa Rafaelom Nadalom. 

"Pratimo druge sportiste koliko možemo. Zamerile smo Đokoviću što nas nije gledao, a odbojkaše jeste. Šalim se, srećne smo kada nas ljudi podržavaju", ima puno obaveza ali i duha Buša. 

Standings provided by Sofascore