Srbija u Parizu

Odbojkašice rutinski sa domaćinom: Srbija savladala Francusku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 22:18
Odbojkašice Srbije su rutinski savladale Francusku Profimedia
Odbojkašice Srbije su rutinski savladale Francusku

Odbojkašice Srbije su savladale Francusku 3:0 (25:17, 25:17, 25:22) na startu grupne faza na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izabrancie Đovanija Gvidetija su nešto sporije ušle u meč. Domaćin se držao do sredine prvog seta u egalu, pre svega usled grešaka naših odbojkašica. Ipak, Srbija je nakon toga pojačala ritam i bez većih problema osvojila prvi set 25:17.

U drugom setu je viđena gotovo identična slika. Francuskinje su ponovo otvorile nešto bolje. U jednom trenutku su imale i prednost, ali su srpske odbojkašice serijom lakih poena stigle do preokreta i osvojile drugi set 25:17.

"Orlice" su znatno bolje zaigrale u trećem setu koji su otvorile serijom 5:0 pre nego što je selektor Francuske reagovao tajm-autom. Nakon toga je domaćin Igara uspeo da se vrati u set, ali je kvalitet bio na strani Srbije koja je stigla do rutinskog trijumfa.

Odbojkašice Srbije će u narednom meču igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, a zatim protiv Kine. Samo dve najbolje reprezentacije će proći u nokaut fazu.