Srbija u Parizu

Perišić olimpijsko četvrtfinale izgubila od zlatne, a repesaž od bronzane džudistkinje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 18:45
Krista Deguči, kanadska džudistkinja, šampionka Olimpijskih igara u Parizu Guliver/AP Photo/Eugene Hoshiko
Krista Deguči, kanadska džudistkinja, šampionka Olimpijskih igara u Parizu

Srpska džudistkinja, 24-godišnja Marica Perišić imala je sjajan nastup na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji do 57 kilograma. Počela je iponom protiv takmičarke iz Nepala, a četvrtfinale izborila vazarijem protiv rivalke iz Kineskog Tajpeha.

Kada je medalja već bila blizu, morala je na najtežu rivalku u ovom momentu, slično kao i Strahinja Bunčić dan ranije – na prvoplasiranu sa svetske rang-liste, Kristu Deguči.

 

 

Dvostruka prvakinja sveta, koja je prvu planetarnu medalju osvojila pod zastavom Japana, a drugu kao Kanađanka, pod čijim bojama i danas nastupa, pobedila je Maricu Perišić "zlatnim vazarijem", odnosno u produžetku. Ostaje žal što Srpkinja ranije nije iskoristila nekoliko odličnih napada, kao i činjenicu da je njen a rivalka bila opterećena žutim kartonima.

Posle tog trijumfa, Krista je pobednički završila i naredna dva meča, takođe u produžetku i na taj način osvojila zlatnu medalju. Odličje oko vrata okačila je i Haruka Funakubo, savladavši prvo Maricu u repesažu, a potom i Rafelu Silvu iz Brazila u duelu za bronzu.