Srbija u Parizu

Đoković otkrio kakav odnos ima sa Nadalom: Nismo braća, više smo kolege i rivali

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 17:26
Novak Đoković, najbolji srpski teniser TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ
Novak Đoković, najbolji srpski teniser

Novak Đoković, u teniskom klasiku u Parizu, lakše nego što se očekivalo savladao je Rafaela Nadala. 

Od prvog poena, srpski teniser je delovao sigurnije, superiornije, pa je prvi set završio sa 6:1. Nastavak meča nagoveštavao je još jedan ubedljiv set. Poveo je Đoković sa 4:0, ali je Španac uspeo da dođe do 4:4.

Kada je bilo najpotrebnije Đoković je dodao gas i lako završio posao.Posle meča na stadionu "Filip Šatrije" prvi nosilac na Olimpijskim igrama u Partizu, nije skrivao zadovoljstvo.

 

 

"Ako bih morao poredim ovo takmičenje i Rolan Garos, intenzivnije je sada, zbog elementa predstavljanja svoje zemlje. Oseća se tenzija, drugačija je atmosfera. Poslednjih par dana bilo je veliko interesovanje za meč i to utiče. Skoro savršen duel za mene, a onda se sve zakomplikovalo. Nadal je nanizao je gemove, mada sam se osećao dobro", istakao je Novak Đoković, posle meča sa Špancem.

 

 

Nije želeo Đoković da prejudicira šta će biti u budućnosti, odnosno koliko će Nadal igrati, ali mogao bi današnji duel da bude njihov poslednji na velikoj sceni.

"Obojica nastavljamo da igramo, videćemo da li ćemo se sastajati na velikim turnirima. Selektiraćemo turnire i on i ja, ne znam kako se oseća. Nijedno rivalstvo u tenisu nema 60 mečeva, epski dueli, odigrali smo najduže Grend slem finale od šest sati. Mečevi sa uglavnom osnovne linije. Hteo sam danas tako da igram, da budem agresivan i pomeram ga. Želim Nadalu sve najbolje, jedna je od najbitnijih figura našeg sporta".

 

 

Ne krije Đoković da je sa Marijem u prijateljskim odnosima, ipak nije baš ista situacija sa Nadalom.

"Nema bratstva, više smo rivali i kolege. Teško je da imamo takav odnos, dosta je tu poverljivih informacija, mislim da je to razlog da na ovom nivou ne možeš biti previše blizak sa rivalom. Dug je život za nas, nadam se, možda ćemo proširiti naš odnos".

Osvrnuo se srpski as i na promenu temerature u Parizu. Posle nekoliko hladnih dana, glavni grad Francuske obasjalo je sunce. 
"Ne igram sutra što je dobro, ali bilo je veoma toplo na terenu. Pre nekoliko dana je bilo kišovito, ovde je vreme promenljivo. Videćemo, trenirao sam u nekim neverovatno vrelim terenima, pripremio sam se za različite scenarije i osećao sam se sjajno. Razmenjivali smo neke udarce, ali moje telo je izdržalo", zaključio je Đoković.