Srbija u Parizu

Jedna greška koštala me poraza: Marica Perišić zna zbog čega je ostala bez medalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 16:44
Marica Perišić, srpska džudisktkinja, ispala oz borbe za medalje na Igrama 2024 Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko
Marica Perišić, srpska džudisktkinja, ispala oz borbe za medalje na Igrama 2024

Srpska džudistkinja Marica Perišić imala je priliku da se posle izgubljenog četvrtfinala, kroz repasaž, izbori za olimpijsku medalju na najvećem sportskom takmičenju u Parizu, ali je poražena od Japanke Haruke Funakubo

Dobro se držala sve do pred sam kraj borbe sa favoritkinjom, međutim ova ju je u odlučujućim trenucima oborila i uzela ipon, a naša olimpijska i pored razočarenja i prolivenih suza objektivno je analizirala poraz. 

 

 

"Bilo je naporno. Imala sam samo jednu grešku koja me je koštala meča. Nisam uspela da pobegnem iz partera, i to me je koštalo da izgubim. Ne znam više šta da kažem", objasnila je članica Crvene zvezde.  

Posle elminacije Perišićeve i pre toga Strahinje Bunčića, takođe u borbi za bronzu, Srbiju na Igrama 2024. od džudista predstavljaće još Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj i Milica Žabić, ali i svi zajedno ekipno. Nadamo se da će neko od njih nastaviti tamo gde je stao miks tandem strelaca - Zorana Arunović, Damir Mikec -  jutrošnji osvajači prvog i najmanje srebrnog odličja za našu državu u francuskoj prestonici.