Srbija u Parizu

Đoković posle pobede protiv Nadala: Moralo je da se zakomplikuje, sada je lakše

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 15:56
Novak Đoković posle pobede protiv Rafaela Nadala Tenis
Novak Đoković posle pobede protiv Rafaela Nadala

Novak Đoković plasirao se u treće kolo olimpijskog singla i to tako što je na čuvenom stadionu "Filip Šatrije" na Rolan Garosu pobedio kralja tog terena, 14. puta šampiona Grend slema u Parizu – Rafaela Nadala.

Bez obzira na to u kakvom se stanju nalazio Španac, a sigurno da nije u idealnom, boriti se protiv njega na najpoznatijoj šljaci sveta uvek predstavlja izazov.

Đoković je odigrao skoro pa savršen meč na Olimpijskim igrama i dugo je pretio da Rafi nanese najteži poraz na terenu Rolan Garosa. Ali, kako to obično biva u njihovim mečevima, stvari se ne odvijaju uvek prema očekivanjima.

Novak je, ipak, bio odličan i pobedio 6:1, 6:4 izborio osminu finala.

"Moralo je malo da se zakomplikuje, tako to obično biva u našim duelima pogotovo na velikim turnirima i stadionima", počeo je Đoković u izjavi za RTS posle meča.

Trenutni skor između dvojice velikana je 31:29 za Đokovića, koji se sada može podičiti da redovno dobija Nadala u Parizu.

"Ovde smo imali puno mečeva. On ima bolji skor, ali poslednjih 4-5 godina sam uspevao da nađem neka rešenja. On je bio povređen, to se osetilo na terenu. Posle se i publika umešala, vratila ga u život, a ja sam se povukao, počeo da sumnjam u svoje udarce. To je rezultiralo izjednačenjem", objasnio je Đoković kako je došlo do izjednačenja posle 4:0 i dva brejka prednosti.

Međutim, posle četiri vezana gema, Đoković je napravio novi brejk i meč priveo kraju na prepunom stadionu.

"Uspeo sam da uzmem poslednji gem sa starim lopticama, da napravim brejk i tada sam znao da ću dobiti. Mnogo sam zadovoljan kako sam igrao, osim te epizode u drugom setu", rekao je Novak, osvrnuvši se na nastavak turnira: "Kada nemate Nadala na putu Rolan Garosa osećate rasterećenje. Spreman sam, spremio sam se pred Olimpijske igre, dobro sam radio, imao dovoljno vremena da se pripremim za Nadala, a to se danas i videlo", podvukao je srpski teniser.