Srbija u Parizu

Damir i Zorana ne skidaju osmeh sa lica: Uopšte ne moramo da budemo skromni, zaslužili smo ovo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 12:21
Damir Mikec i Zorala Arunović slave plasman u finale OI MN Press
Damir Mikec i Zorala Arunović slave plasman u finale OI

Srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović izneli su utiske posle plasmana u finale Olimpijskih igara u disciplini 10 metara vazdušni pištolj. Time su naši predstavnici već obezbedili srebro za Srbiju, a sutra u 09.30 boriće se sa Turskom za zlato.

Damir Mikec pored brojnih trofeja u svojoj riznici, ima i srebro iz Tokija, dok je Zorana Arunović, inače dvostruka svetska šampionka, uzela svoju prvu medalju sa Olimpijskih igara, a nadamo se da će sutra to biti ona najsjanija.

"Srce bije 27 minuta, noge se tresu, sve se trese, ali naučiš na treninzima da pucaš i u takvom ambijentu. Nekad uspeš malo bolje, nekad malo gore i to je to.", kratka je bila Arunovićeva, koja je tokom karijere osvojila i devet evropskih zlata.


Potom je za RTS govorio i Damir Mikec, koji će posle srebra u Tokiju, pokušati da osvoji prvo olimpijsko zlato u karijeri.

"I ja sam počeo nešto sporije, ali sam se popravio u nastavku. Kada čovek ima neki jasan cilj ispred sebe, lakše mu je da prebrodi probleme. Pucali smo šampionski u nastavku. Uopšte ne moramo da budemo skromni, zaslužili smo da budemo ovde", rekao je Damir i nastavio:

"Medalja ide u prave ruke. Ulazimo rasterećeni u finale, borimo se protiv starih znalaca, Turaka. Želimo još, nije kraj, ne zadovoljavamo se u potpunosti sa ovim. Mislim da još uvek nismo svesni našeg uspeha, ali, ostavićemo to za sutra. Pokušaćemo da iskoristimo svoje iskustvo da dođemo do cilja. Vežbali smo za ovo, pod teškim uslovima osvajali smo medalje i u tim finalima pobeđivali Kineze i ostale teške rivale. I, ponavljam, nije kraj borićemo se, pa neka bolji pobedi", zaključio je Damir Mikec.