Srbija u Parizu

Sada ide ono pravo: Natalija Šadrina u četvrtfinalu Olimpijskih igara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 11:33
Sada ide ono pravo: Natalija Šadrina u četvrtfinalu Olimpijskih igara AP Photo/Ariana Cubillos
Sada ide ono pravo: Natalija Šadrina u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Srpska bokserka Natalija Šadrina plasirala se u četvrtinale Olimpijskih igara, posle pobede nad Alžirkom Dunijom Kelif. Takmičarka iz Rusije, koja se bori pod zastavom naše zemlje slavila je jednoglasnom odlukom sudija u kategoriji do 60 kilograma i za mesto među četiri najbolje u Parizu, boriće se protiv Kineskinje i prvog nosioca u njenoj kategoriji - Venlu Jang.

Debitantkinja na Olimpijskim igrama odlično je otvorila meč i već na startu borbe, zaradila nekoliko poena posle kombinacije kvalitetnih udaraca u telo i glavu. Ruskinja koja se bori pod zastavom Srbije, pokazala je zavidan nivo boksa u prvoj rundi. Odlično se kretala, imala je dobre eskivaže telom, pokazavši pravu rusku školu boksa, da bi razornim polu-krošeima došla do vođstva posle prva tri minuta.
 

AP Photo/Ariana Cubillos

 

 

U drugoj rundi Alžirka je podigla tempo, očvrsnula gard i krenula ofanzivu, pokazavši našoj predstavnici da se neće tako lako predati. Utisak je da je Šadrina ostala bez gasa u ovoj rundi, pa je Alžirka stigla do egala pred početak poslednje runde, ali je, srećom, Natalija ostala pribrana u finišu i zadržala vođstvo koje je stekla na startu i kraju borbe.

Duel protiv Kineskinje Venlu Jang na programu je u sredu, 31. jula, s početkom posle 13 časova.