Srbija u Parizu

Marica Perišić bila bliža pobedi: Dvostruka svetska prvakinja se "izvukla" i plasirala u polufinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 12:40
Marica Perišić na tatamiju Profimedia
Marica Perišić na tatamiju

Srpska džudistkinja u kategoriji do 57 kilograma, Marica Perišić nije uspela da se plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu, pošto je u dramatičnom meču, "zlatnim" vazarijem poražena od dvostruke svetske prvakinje i najbolje ove sezone - Kriste Deguči iz Kanade. 

Perišić je koncentrisano i sprman ušla u meč, u dva navrata bila je blizu da poentira, čak da i iponom završi okršaj, ali se naturalizovana Kanađanka izvlačila i uspevala da ostane u brobi. Imala je nekadašnja reprezentativka Japana i dva žuta kartona. 

Ipak, u produžetku borbe, uspela je da iskoristi trenutak nepažnje srpske džudistkinje i da vazarijem osvoji "zlatni poen". Bio je to njihov četvrti međusobni meč i četvrta pobeda za Kanađanku. Marica Perišić će u repesažu raditi protiv Haruke Funakubo, koja je posle devet sekudni poražane iponom od fenomenalne Francuskinje Sare-Leon Siske.

Strahinja Bunčić je u nedelju radio meč za bronzu na OI, ali nije uspeo da je osvoji.

 

 

DRUGA BORBA

U dramatičnom i dosta težem meču nego u prvom kolu, Srpkinja je "vazarijem" pobedila Lijen Čenling iz Tajpeha. 

U narednom kolu, odnosno u četvrtfinalu čeka je Krista Deguči iz Kanade, najbolja na svetskoj rang-listi ove godine. U svakom slučaju, Perišić ima obezbeđen repesaž, a on je na programu oko 16.00 časova.

PRVA BORBA

Perišić  je počela takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu na najbolji način. Ona je do osmine finala stigla iponom protiv Manite Šreste Pradan iz Nepala.

Marica je izvela fantastičan sumi-geši posle nešto više od minuta borbe, čime je okončala meč i izborila duel sa Lijen Čenling iz Kineskog Tajpeha. I njena rivalka je brzo stigla do osmine finala, takođe rešivši borbu iponom.