Srbija u Parizu

Srbija obezbedila prvu medalju na Igrama: Damir i Zorana imaju srebro u džepu, sutra se bore za zlato

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 09:53
Damir Mikec i Zorana Arunović MN Press
Damir Mikec i Zorana Arunović

Damir Mikec i Zorana Arunović obezbedili su prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama, pošto su se danas plasirali u finale takmičenja u Parizu u disciplini 10 metara vazdušni pištolj miks. Kvalifikacije su završili na drugoj poziciji, obezbedivši sigurno srebro, dok će se za nasjajnije odličje boriti sutra od 09:30 sa Turskom.

Nakon nešto slabije prve serije, tokom koje su naši strelci zauzeli 11. mesto u kvalifikacijama sa 9.5 prosečnim skorom, Damir i Zorana podigli su tempo u nastavku i sjajnim izdanjem u drugoj i trećoj seriji, došli do druge pozicije koja vodi u finale.

MN Press

 

U drugoj seriji srpski strelci ostvarili su prosek od 9.686 i skočili na poziciju broj četiri, što im je donelo plasman u borbu za medalje. 

Treća serija bila je naročito kompetitivna. Posle 192 u prvom, 196 u drugom i 193 u trećem krugu, Zorana i Damir skočili su na drugu poziciju prestigavši rivale iz Indije i Koreje i time praktično bezecovali srebro. 

Sa druge strane, Turska je ostvarila rezultat 196, 195 i 191 što im je donelo čelnu poziciju pred finale, izjednačivši rekord Olimpijskih igara, dok će se Indija i Koreja boriti za bronzu.

Finale je na programu sutra od 9.30 po našem vremenu. Prvo će se pucati za bronzu, a onda i za zlato, gde će Srbija imati velike šanse.

Prva olimpijska medalja za Arunović

Srpska strelkinja Zorana Arunović osvijila je prvu olimpijsku medalju na svojim četvrtim Igrama. Ona je do sada nastupala u Londonu 2012, Rio de Žaneiru 2016. i Tokiju 2020. Najbolje rezultate ostvarila je u Londonu kada je bila četvrta i sedma, odnosno u Tokiju, kada je u paru sa Mikecom zauzela četvrto mesto u miksu. Arunović je dva puta bila svetska šampionka i devet puta evropska prvakinja, uz još mnogo medalja sa najvećih takmičenja. Damir Mikec bio je srebrni na Igrama u Tokiju 2020.