Srbija u Parizu

Marina Maljković ljuta posle umalo propuštene pobede na OI: Nije ovo privatan šou Dragane Stanković

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 08:50
Marina Maljković tokom meča sa Portorikom u Lilu Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Marina Maljković tokom meča sa Portorikom u Lilu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sa velikom mukom došla je do prve pobede na Olimpijskim igrama, pošto je na startu takmičenja savladala Portoriko. Ekipu koju su naše devojke pre samo tri godine pobedile u Belgiji sa enormnom razlikom (89:37), pošteno je namučila izabranice Marine Maljković, vrativši se posle 20 poena deficita, ali, srećom, očajna igra Srbije u poslednjoj četvrtini tokom koje je postignuto svega tri poena, nije ostavilo danak na konačan rezultat - 58:55.

Nakon utakmice selektorka Srbije Marina Maljković iznela je utiske i naravno, nije bila srećna zbog činjenice da su njene igračice umalo izgubile dobijenu utakmicu.

"Sigurno ne pametna košarka, igrali smo izuzetno neinteligentnu košarku. Pravile greške, imale plus 20 i pokazale veliko neiskustvo. Ovaj tim nije toliko mlad koliko neiskusan. Ovo je poslednja opomena da ne smeju da prave grešku ovog tipa. Poslednja greška Dragane Stanković, biće im to rečeno", rekla je Marina Maljković i dodala:

"Za njih je ovo vau, nemamo na koga da se oslonimo 200 posto. Imamo Ivon, kad ona zastane, u teškoj smo situaciji. Nemamo igračice koje su skoreri i kakve imaju druge ekipe ovde. Ogromno neiskustvo. Da ne zalazim u druge detalje, kvalitet lige…"

Osvrnula se i na Draganu Stanković, koja se umalo nije potukla sa Portorikankom u poslednjem minutu meča.

"Ona je divna devojka, ali nije dozvoljeno da pravi takve stvari, ovo nije njen šou. Poslednja moja opomena za greške ovog tipa. Nogić daje loptu u ruke protivnici, sutra gledamo greške i težak je meč u sredu. Tema je glava, treba izaći pred Kinu sa saznanjem da je ovo bilo užasno i da nije tužno, bilo bi smešno. Onda da to analiziramo, da vidimo šta treba da radimo i to bude amin, a ne “zanela me svetla velikoga grada”. Nemamo fraze, znamo šta je prva utakmica i koliko je teško", rekla je Maljković.

Svoje utiske sumirala je i Dragana Stanković, koja se najpre osvrnula na sukob sa košarkašicom Portorika.

"Ne znam kako se zove devojka, izazvala me je, a nije trebalo. Mislim da me je malo… Da ne kažem, suzdržaću se. Zasluženo smo pobedile.Nije lako da se nosiš s tim, sve smo pogađali u prvom poluvremenu, a na kraju smo bile zajedno i ostvarile važnu pobedu".

Nije bilo lako protiv Portorika.

"Teži put, kao uvek. Dosta grešaka, sudije su pustile jaču igru, a podrška sa tribina im je pomogla. Idemo dalje."

Osvrnula se i na rampu u poslednjim sekundama posle čega je pečatirala pobedu Srbije.

"Nisam htela da budem ta zbog koje ćemo izgubiti utakmicu. Drago mi je da sam pomogla ekipi u odbrani.Imamo vremena da se pripremimo sa Kinom. Znamo mane i dobre strane, ući ćemo maksimalno i pokušati da ostvarimo pobedu", zaključila je Dragana Stanković.

Sledeći meč Srbije na programu je u sredu, 31. jula, a rival je selekcija Kine.