Srbija u Parizu

Stefan Jović posle poraza Srbije: Na našu dobru akciju oni su odgovarali trojkom

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

29.07.2024 08:25
Nekadašnji reprezentativac, Stefan Jović prokomentarisao je poraz našeg tima. AP Photo/Aaron Favila
Nekadašnji reprezentativac, Stefan Jović prokomentarisao je poraz našeg tima.

Srpski košarkaš Stefan Jović rekao je danas da uprkos porazu reprezentacije od selekcije SAD u prvom kolu grupe C na Olimpijskim igrama, Srbija ima šanse za dobar plasman.

"Prvo poluvreme je bilo dobro sa naše strane, Kevin Durent je sa Lebronom Džejmsom besprekorno odigrao prvo poluvreme bez promašaja iz igre. Drugo poluvreme smo imali fizički pad, nismo uspeli da ispratimo njihov ritam, perfektno veče šuterski za tri poena. Na našu dobru akciju oni su odgovarali trojkom", rekao je Jović za Tanjug.

Pored reprezentacije Srbije i SAD, u grupi C se nalaze Portoriko i Južni Sudan.

"Južni Sudan je od svih pokazao najviše, imali su šut za pobedu u prijateljskoj utakmici protiv SAD. Oni su pobedili Portoriko danas, moramo te dve utakmice da dobijemo da bismo išli dalje, verujemo da ćemo biti spremi da ispunimo naš cilj", izjavio je Jović.

MN Press

Stefan Jović svojevremeno u dresu Srbije

Jović smatra da reprezentacija Srbije može da dođe do same završnice takmičenja.

"Uz Nikolu Jokića imamo ozbiljnost i sigurnost da bismo išli do samog kraja takmičenja. Jezgro tima koje je prošle godine osvojilo srebrnu medalju u Manili je tu, sa Vasilijem Micićem na pleju, imamo predispozicije da idemo do kraja. Lepo je imati u timu takvog igrača i osobu kao što je Jokić. On je trostruki MVP, ima pregršt iskustva, bitan je za mlade igrače kao što su Filip Petrušev i Nikola Jović", ocenio je Jović.

Jović se osvrnuo na rad selektora Srbije Svetislava Pešića, koji je prošle godine vodio Srbiju na Svetskom prvenstvu do srebrne medalje.

"Pokazalo se prošle godine bez obzira na tim koji je otišao u Manilu. Njegovo iskustvo je došlo do izražaja, kao i njegov sistem. Siguran sam da će kroz turnir i ova ekipa rasti i da će ispuniti naša očekivanja".

Srpski košarkaš je bio deo reprezentacije koja je igrala protiv SAD u finalima Svetskog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine.

"Durenta i Karija se sećam iz 2014. i 2016. godine, utakmica za uživanje, bilo je tu dobrih stvari sa naše strane, dosta materijala koji ćemo morati da iskoristimo za naredni deo turnira. Ko god da se bavi košarkom sanja da igra protiv Drim tima, to je najlepši osećaj", naglasio je Jović.

Jović je kao favorite na OI izdvojio SAD, Srbiju, Nemačku, Autraliju i Kanadu.

"Kao favorite vidim Srbiju i Amerikance, vidim i Nemce u samoj završnici, Australiju i Kanadu. Francuska je domaćin, ali je imala loš pripremni period", zaključio je Jović.

 

Пласман обезедио Sofascore