Srbija u Parizu

Neverovatan podatak: Srbija bez Jokića "kao bosa po trnju"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 21:03
Nikola Jokić tokom utakmice sa Amerikom na OI Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Nikola Jokić tokom utakmice sa Amerikom na OI

Borili su se košarkaši Srbije koliko su mogli protiv Amerike. Uprkos blistavoj partiji Kevina Durenta, dobar deo prvog poluvremena "orlovi" su bili konkurentni aktuelnim olimpijskim šampionima, ali nisu imali dovoljno energije da izdrže jak kontinuitet u nastavku, kada je "drim tim" pokazao sav svoj sjaj i zašto su i ove godine toliko visoko kotirani na listi favorita.

Utisak je da je Srbija ostala bez snage u trećoj četvrtini. Teško se branila tranzicija Amerikanca, koji su pored odlične igre na obe strane terena, naročito blistali sa distance, gde su imali čak 60 odsto realizacije, a u takvoj konstalaciji stvari, Srbija, jednostavno, nije imala šanse...

 

 

Kao po običaju, Nikola Jokić bio je najbolji pojedinac našeg tima. Aktuelni MVP najjače košarkaške lige na svetu za 31 minut koliko je proveo na terenu, demonstrirao je pravu klasu i talenat koji je ostao nedokučiv za brojne NBA asove u ekipi Stiva Kera, dok je utakmicu završio sa 20 poena, pet skokova i osam asistencija, uz odlične procente šuta za dva poena - 7/9 (78 odsto). 

Dok je centar Denvera i trostruki MVP bio na terenu, Srbija je bila konkurentna rivalima, a koliko nas je njegov zasluženi odmor koštao na klupi, govori podatak da je bez njega Srbija postigla svega tri poena, dok je sa druge strane primila čak 29 (?!).  

Zaista nestvaran podatak, koji govori koliko je prisustvo najboljeg centra na svetu potrebno i ekipama koje nemaju kvalitet poput franšize iz Kolorada i bivšeg NBA šampiona.